«Πολύ πιο αισιόδοξα τα μηνύματα απ’ ότι περίμενα»

Αρβανίτης

Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Γιάννης Αρβανίτης, μίλησε στην εκπομπή Overhead του Over FM 104.9 με τον Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου, για την εξέλιξη της ομάδας, για τη μη διεξαγωγή των φιλικών αγώνων με την Αίγυπτο, τα προκριματικά του EURO 2022 και την αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ που μπορεί να συμβάλει θετικά.

Για τις συνθήκες της προετοιμασίας αυτή την φορά:

«Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Κάνουμε εβδομαδιαία τεστ και προς το παρόν είμαστε όλοι υγιείς. Μέσα σε αυτή την δυσκολία που περνάμε όλοι μας, για την εθνική ομάδα έχει γίνει και κάτι θετικό. Μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη προετοιμασία που συνήθως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Για το τι ένιωσε τον Οκτώβριο με τα κρούσματα που οδήγησαν στην ακύρωση των φιλικών και της προετοιμασίας:

«Το συναίσθημα που είχα ήταν στεναχώρια και απογοήτευση. Η πορεία μιας Εθνικής ομάδας είναι διαρκής και κάθε παιχνίδι που παίζεις προσθέτει εμπειρία, αξία και ικανότητα. Είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε δύο πολύ δυνατά φιλικά κόντρα στην Αίγυπτο διοργανώτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά δυστυχώς την χάσαμε. Η απώλεια των δύο αυτών αγώνων ήταν που με στεναχώρησε περισσότερο γιατί τα επίσημα παιχνίδια κάποια στιγμή είναι δεδομένο πως θα διεξαχθούν».

Για το αν γίνουν φιλικά παιχνίδια πριν τον αγώνα με το Βέλγιο στις 7/1:

«Το βλέπω πολύ δύσκολο εκ των πραγμάτων. Βλέπουμε ότι δεν έχουν ανοίξει η καθημερινές λειτουργίες του κόσμου. Θα ήταν θετικό να είχαμε παιχνίδια πριν τον αγώνα με το Βέλγιο, αλλά το βλέπω δύσκολο».

Για την αποχή των διεθνών από τις προπονήσεις και τους αγώνες και την ΑΕΚ που συνεχίζει στην Ευρώπη:

«Η αλήθεια είναι ότι η αγωνιστική απραξία είναι μεγάλο πρόβλημα. Είναι ευχάριστο που η ΑΕΚ έχει τα δύο ευρωπαϊκά ματς με την Πρίστινα 19 και 20 Δεκεμβρίου. Θα έχουμε περισσότερους αθλητές σε ετοιμότητα. Η Σερβία που συνεχίζει το πρωτάθλημα της έχει πλεονέκτημα, στο Βέλγιο υπάρχει διακοπή. Αυτές είναι όμως οι συνθήκες είναι απρόβλεπτη και ιδιαίτερη. Πρόβλεψη για τα επίσημα ματς δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι από πλευράς ομοιογένειας θα έχουμε ένα πλεονέκτημα με την προετοιμασία ενός μήνα που θα έχουμε στην διάθεσή μας».

Για το πότε θα ενσωματωθούν οι αθλητές της ΑΕΚ και αυτοί που αγωνίζονται στο εξωτερικό: 

«Μετά τα ευρωπαϊκά της ΑΕΚ θα έχουμε όλη την ομάδα στην διάθεσή μας. Θα φτιάξουμε ένα πιο σφιχτό γκρουπ με τους παίκτες που θα αποτελέσουν τον κορμό για τα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια».

Για τις πρώτες εντυπώσεις από την προετοιμασία: 

«Είναι πολύ πιο αισιόδοξα τα μηνύματα απ’ ότι περίμενα. Τα παιδιά είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, έχουν προπονηθεί ατομικά. Η προσπάθεια είναι να ενταχθούν στο σύνολο και πιστεύω γρήγορα θα επανέλθουν σε υψηλά επίπεδα»