Πρόκριση για Λευκορωσία, στην αναμονή Γερμανία και Ισλανδία

Στην επόμενη φάση του Euro 2020 πέρασε η Λευκορωσία που επικράτησε στο ντέρμι με το Μαυροβούνιο, αφήνοντάς το στους δύο βαθμούς.

Η Γερμανία κέρδισε τη Λετονία πιο εύκολα απ’ότι δείχνει το τελικό σκορ, όμως πρέπει να περιμένει και το αποτέλεσμα ανάμεσα σε Ισπανία και Ολλανδία, καθώς σε περίπτωση νίκης της Ολλανδίας θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 4 πόντους.

Τέλος, για την δεύτερη αγωνιστική του Ε’ ομίλου, η Ισλανδία πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Μαυροβούνιο – Λευκορωσία 27-36 Α’ όμιλος

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, καθώς όποια ομάδα κέρδιζε έπαιρνε αυτόματα το εισιτήριο για την επόμενη φάση, η Λευκορωσία φάνηκε ανώτερη και πιο αποφασιστική. ο Βαϊλουπάου ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Λευκορώσους με επτά τέρματα. Έτσι κατέκτησαν τη δεύτερη θέση του ομίλου με 4 πόντους, όμως στην επόμενη φάση θα ξεκινήσουν το νέο όμιλο χωρίς βαθμό.

Ισλανδία – Ρωσία 34-23 Ε’ όμιλος

Θύμα της…πεινασμένης Ισλανδίας έπεσε η Ρωσία που δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική γνωρίζοντας την ήττα. Πλέον η Ρωσία είναι σε δύσκολη θέση μιας και δεν έχει βαθμό, ενώ η Ισλανδία με τη δεύτερη νίκη απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης έναντι Ουγγαρίας και Δανίας.

Λετονία – Γερμανία 27-28 Γ΄όμιλος

Πιο δύσκολα απ’ότι αναμενόταν, η Γερμανία νίκησε τελικά την Λετονία ο πρώτος σκόρερ των Γερμανών ήταν Κούν με 8 τέρματα σε 9 προσπάθειες. Πλέον η Γερμανία πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα ανάμεσα σε Ολλανδία και Ισπανία για να σφραγίσει την πρόκριση.