Connect with us

Handball Premier

Πρωτοφανές!

Η αθλητική δικαστής έβαλε στο «αρχείο» τις υποθέσεις των περσινών τελικών της Handball Premier

Απίθανο και όμως Ελληνικό, αυτό που έχει συμβεί με τα επεισόδια και γενικά τα όσα καταλογιστήκαν στους οπαδούς της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στους περσινούς τελικούς της Handball Premier.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-handball η αθλητική δικαστής παρότι έλαβε από την Ομοσπονδία όλα τα φύλλα αγώνα από τους περσινούς τελικούς και τις εκθέσεις -με σαφέστατα επιβαρυντικά στοιχεία τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τον Ολυμπιακό- εντούτοις αποφάνθηκε πως δεν έγινε τίποτα το επιλήψιμο σε κανένα ματς!

Σφράγισε λοιπόν τα φύλλα αγώνα και τα επέστεψε στην Ομοσπονδία, δηλαδή επί της ουσίας τα έβαλε στο… αρχείο!

Και οι δύο ομάδες θα έπρεπε να έχουν καθίσει στο… σκαμνί για τα όσα συνέβησαν στους τελικούς, ειδικότερα η ΑΕΚ, για την συμπεριφορά των οπαδών της στον 4ο τελικό που προκάλεσαν την διακοπή του αγώνα και χρειάστηκε εκκένωση του γηπέδου για την συνέχιση του τελικού και όλα αυτά σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Από κει και πέρα σύμφωνα με πληροφορίες η στάση της αθλητικής δικαστή βρίσκει κάθετα αντίθετη την Ομοσπονδία, η οποία έχει εκτεθεί στην προκειμένη περίπτωση και έχει μπει στο κάδρο επειδή η δικαστής αποφάσισε να δώσει… συγχωροχάρτια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η περσινή δικαστής είχε «δικάσει» μόλις δύο φορές όλη την σεζόν και μάλιστα δεν καλούσε σε απολογία σωματεία, παρά μόνο πρόσωπα!

Η κατάσταση των καθυστερημένων «δικών» συνεχίστηκε και φέτος με την νέα δικαστή. Μάλιστα η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να στείλει έγγραφο στην ΓΓΑ τον Δεκέμβριο για να ξεκινήσει η νέα δικαστής να ολοκληρώνει τις υποθέσεις του Α’ γύρου. Όταν έκανε τις κλήσεις σε απολογία, τότε διαπιστώθηκε ότι έλειπαν από αυτές οι υποθέσεις των περσινών τελικών.

Η ΟΧΕ αναμένεται να αντιδράσει εκφράζοντας ανοιχτά την θέση πως οι υποθέσεις πρέπει να δικαστούν και μάλιστα για αυτό τον λόγο έχει συγκληθεί την Δευτέρα Δ.Σ. για να παρθούν αποφάσεις για τον τρόπο που θα κινηθεί η διοίκηση.

Φυσικά εξυπακούεται πως η Ομοσπονδία όπως τονίζουν οι άνθρωποι της δεν είχε κανένα λόγο να μην θέλει αυτές οι υποθέσεις να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Μάλιστα κάνουν λόγω για απαράδεκτη και πρωτοφανής απόφαση που δεν έχει προηγούμενο, μια απόφαση που δημιουργεί προβλήματα στην τήρηση της νομιμότητας και την μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει το χάντμπολ τα τελευταία χρόνια για την πάταξη της βίας.

Δεν υπάρχει χειρότερη εξέλιξη από την έλλειψη δικαιοσύνης, να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς συνέπειες. Είναι αυτονόητο πως όλες οι υποθέσεις θα έπρεπε (και πρέπει έστω και με καθυστέρηση) να δικαστούν και οι υπαίτιοι να έχουν τις ανάλογες ποινές.

Υπενθυμίζουμε τα φύλλα αγώνα των τελικών, τα οποία συνοδεύονται και από σχετικές εκθέσεις

2ος τελικός: 21/5/2019 ΟΑΚΑ

25-22 υπέρ ΑΕΚ

Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα: «Στο 51:59 του αγώνα ο αθλητής του αγώνα Π. Καραμπουρνιώτης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και μπλε κάρτα γιατί μετά από φάουλ που δέχθηκε, κινήθηκε απειλητικά προς τον αντίπαλο του και του είπε ’’άντε γ@μήσου ρε μπ@στ@ρδ@κι’’ Το δελτίο του αθλήτη κρατήθηκε».

Ο παρατηρητής ασφαλείας έγραψε στο φύλλο αγώνα: «1. Υβριστικά συνθήματα κατά φυσικών προσώπων του Ολυμπιακού πριν την έναρξη, στο 12:29 και στο 57:08. 2. Ρίψη νερού στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς της ΑΕΚ στο 34:14 και στο 34:45. 3) Απόπειρα επίθεσης οπαδών της ΑΕΚ προς τους επισήμους του Ολυμπιακού στο 27:02 4)Είσοδος και πανηγυρισμοί οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο μετά την λήξη του αγώνα. 5. Προβληματική λειτουργία του χρονομέτρου. Σε όλα τα ανωτέρω έγιναν διακοπές του αγώνα. Ακολουθεί αναλυτική έκθεση».

 

3ος τελικός: 24/5/2019, Ρέντη

22-17 υπέρ Ολυμπιακού

Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές έγραψαν:
«Στο 42:41 του αγώνα το παιχνίδι διεκόπη για 3:15 γιατί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στην κερκίδα πίσω από το τέρμα πέταξαν νερά στον διαιτητή Τσακώνα Δημήτριο. Αφού καθαρίστηκε και το γήπεδο το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Με τη λήξη του αγώνα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι του γηπεδούχου σωματείου για να πανηγυρίσουν με την ομάδα τους. Ακολουθεί αναλυτική έκθεση».

Ο παρατηρητής του αγώνα έχει γράψει: 1) «Συμφωνώ με τα ανωτέρω. 2) α) Στο 32:07 διεκόπη το παιχνίδι από τον παρατηρητή Μεϊμαρίδη γιατί φίλαθλοι του Ολυμπιακού ανάρτησαν δύο πανό που έγραφαν τα εξής: «Τα μισά σου τμήματα παίζουν Α2, στο μπουρδ€λο της ΕΟΚ είπατε αντίο. β) Τις μάνες σας γ@μ@μ€ με 20 ευρώ και στον ερασιτέχνη ψάχνω να σε βρω». Ο συνοδός του Ολυμπιακού Δαλέζιος Ιωάννης πήγε στην κερκίδα και έκανε συστάσεις στους φιλάθλους και το πανό μαζεύτηκε. 3) Στο 45’ του αγώνα διεκόπη για ένα λεπτό περίπου το παιχνίδι γιατί φίλαθλοι του γηπεδούχου σωματείου έβρισαν και έφτυναν το διαιτητή Τσακώνα Δημήτριο λέγοντάς του: «Σφύρα καλά πουτ@ν@ς γι€».

 

4ος τελικός: 28/5/2019, ΟΑΚΑ

21-28 υπέρ Ολυμπιακού

Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές έγραψαν: «Κατά την διάρκεια του αγώνα έγιναν δύο διακοπές για πέταγμα νερού και φτυσιμάτων κατά αθλητή του Ολυμπιακού που αγωνιζόταν στην πλευρά των οπαδών της ΑΕΚ. Ακολούθησαν συστάσεις από τα μεγάφωνα από την πλευρά της γηπεδούχου ομάδας και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Στο 52:47, ενώ η ομάδα του Ολυμπιακού είχε πάρει ταιμ άουτ πετάχτηκαν αντικείμενα (μπουκάλια νερού, κουτάκια μπύρας) προς τους παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς και έγινε ρίψη καπνογόνου από τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά και συνεχίστηκε μετά από 25 λεπτά με την σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας και ενώ το γήπεδο είχε εκκενωθεί από τους φιλάθλους. Ο αγώνας τελείωσε χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα».

More in Handball Premier