Πρώτος τίτλος για την Ανόρθωση!

Τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της κατέκτησε η Ανόρθωση η οποία ιδρύθηκε το 2018. Η ομάδα της Αμμοχώστου κέρδισε σήμερα 9 Μαΐου το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με 25-22 στον τελικό του Final-4 του Κυπέλλου. 

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό. Κόντρα στις προβλέψεις το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του Ανδρέα Ανδρέου μπήκε δυνατά και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 15-12. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έπαιξε σπουδαία άμυνα στο β’ ημίχρονο το οποίο πήρε με 13-7 για να κερδίσει το ματς και το Κύπελλο με 25-22. 

Πρώτος σκόρερ του τελικού και του Final-4  ο αρχηγός Ιούλιος Αργυρού με 7 γκολ – 10 είχε βάλει στον ημιτελικό με τον Παρνασσό. Πέντε έβαλε ο Φωτίου. Για το Ευρωπαϊκό ο Λούκας Παρασκευά είχε 6 γκολ. 

Στον ημιτελικό η Sabbianco Ανόρθωση είχε επικρατήσει 25-24 του Παρνασσού και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με 44-16 του ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς. 

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (Α. Ανδρέου): Παπαγιάννης, Κυπριανού 1, Αντωνιάδης, Σοφοκλέους 1, Τορνικίδης, Τσακουρίδης 3, Α. Ιωάννου 5, Κ. Ιωάννου, Κώστα 1, Καραγκιορίδης, Λαφαζάνος 2, Λεωνίδου, Πελετέος, Παρασκευά, Μπακατσέλος, Καρκαλάτος 3 

Sabbianco Ανόρθωση (Γ. Ζαραβίνας): Κοτανίδης, Καραμπουρνιώτης 1, Μωραϊτης 1, Κρητικός 2, Ι. Αργυρού 7, Ασβεστάς 1, Φωτίου 5, Μπάρμπας, Κανδήλας 2, Μιχαήλ 1, Χρ. Αργυρού 3, Τότος 1, Μιμίκος 1, Ροντρίγκες, Ιωάννου, Κεσίδης 

Πηγή: Cyprus Handball Federation