Connect with us

Γενικά

«Ψηφίζουν» οριστική διακοπή ΠΣΑΧ και ΣΥΠΧΕ

Ξεκίνησε ο κύκλος επαφών της ΟΧΕ με τους συντελεστές του αθλήματος

Όπως είχαμε αναφέρει στο ρεπορτάζ της Τετάρτης μετά το Δ.Σ. της ΟΧΕ, οι «φωνές» για οριστική διακοπή στις διοργανώσεις της φετινής σεζόν με ανάδειξη πρωταθλητών όλο και πληθαίνουν. Ακόμα και αυτοί που ήταν υπέρμαχοι της ολοκλήρωσης της σεζόν, βλέπουν ότι αυτό στην παρούσα φάση με τα δεδομένα που υπάρχουν φαίνεται ουτοπικό.

Ακόμα και οι νέες δηλώσεις του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη για το άνοιγμα των γυμναστηρίων από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά στον ΠΑΟΚ, δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η Ομοσπονδία είχε προαναγγείλει ότι έως την Τρίτη που θα παρθούν οριστικές αποφάσεις στο Δ.Σ., θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών με πολιτεία και τους συντελεστές του αθλήματος, θέλοντας να έχει μία πλήρη εικόνα των απόψεων όλων.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τους Προέδρους του ΣΥΠΧΕ Δημήτρη Σκάρλο και του ΠΣΑΧ Στάθη Ζαμπούνη.

Παρόντες από πλευράς ΟΧΕ ήταν Πρόεδρος Κώστας Γκαντής και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης.

Όπως φάνηκε από την ειλικρινή κουβέντα, τόσο οι προπονητές, όσο και οι αθλητές τάσσονται υπέρ της οριστικής διακοπής.

Η εκτίμηση τους είναι πως έχει χαθεί υπερπολύτιμος χρόνος και δεν υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να επανέλθουν αγωνιστικά οι αθλητές στο επίπεδο που ήταν για να παίξουν μέσα στον Ιούνιο.

Επίσης οι προπονητές που μιλούν με τις διοικήσεις των ομάδων τους έχουν αμφιβολίες για την οικονομική βιωσιμότητα κάποιων σωματείων, αν αρχίσουν και πάλι οι αγώνες, ενώ υπάρχει ανασφάλεια και για την επόμενη σεζόν.

Τις επόμενες μέρες η ΟΧΕ θα ζητήσει και τις θέσεις των σωματείων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων όπως όλα δείχνουν θέλει οριστική διακοπή, αλλά να μην θεωρηθεί η χρονιά ως μη γενόμενη.

Είναι λογικό λοιπόν το Δ.Σ. να επιθυμεί πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, αυτή να έχει πρώτα την αποδοχή (αν είναι δυνατόν και καθολική) όλου του αθλήματος ως προς την ηθική τουλάχιστον πλευρά της διαδικασίας.

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι η πρόθεση της Ομοσπονδίας να ολοκληρώσει την σεζόν -τουλάχιστον μέχρι και το προηγούμενο Δ.Σ., ήταν πραγματικά πέρα για πέρα αληθινή.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής ιατρός- ορθοπεδικός Κώστας Μαναβής δούλευε καθημερινά για να στείλει τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα από πλευράς ΟΧΕ τόσο στην ΓΓΑ, όσο και στα σωματεία που συμπεριλαμβάνονταν στην πρόταση και στο χρονοδιάγραμμα της Ομοσπονδίας προς τον Υφυπουργό.

 

 

More in Γενικά