“Αφεντικό” του ομίλου η Σερβία!

Απρόσμενη εξέλιξη έχει ο 1ος προκριματικός όμιλος του ΕURO 2022 στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα.

Η Σερβία στα δύο πρώτα παιχνίδια με το υποτιθέμενο φαβορί του ομίλου Γαλλία κατάφερε και κέρδισε τρείς πόντους, αφού μετά την νίκη της 27-24 στο Ζρένιανιν πήρε και την ισοπαλία με 26-26 στο Κρετέιγ.

Οι “Πλάβι” εκτός από αήττητοι στην κορυφή του ομίλου, βρίσκονται μία… ανάσα από την πρόκριση στην τελική φάση την οποία θα χάσουν μόνο αν… αυτοκτονήσουν.

Αντίθετα οι Γάλλοι έπαθαν νέο “κάζο” και έδειξαν ξεκάθαρα πως δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που σάρωνε τα μετάλλια την τελευταία 20ετία στο παγκόσμιο χάντμπολ.

Η Σερβία και σε αυτό το ματς έλεγχε τον ρυθμό και θα μπορούσε να κερδίσει, αν ήταν πιο ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά.

Οι “Τρικολόρ” έπεσαν πάνω στους εξαιρετικούς τερματοφύλακες Μιλοσάβλιεφ και Τσουπάρα με τον πρώτο να σταματάει πέναλτι του Ντεσά στο 58′ με το σκορ στο 25-26 και τον δεύτερο να αποκρούει το τελευταίο σουτ του αγώνα από τον Νγκεσάν, διατηρώντας το 26-26.

Ο Φάμπρεγκας με 5 γκολ ήταν πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους, ενώ ο Μάρσενιτς με 8 τέρματα ήταν κορυφαίος για τους Σέρβους.

Είναι σαφές ότι η Εθνική μας ομάδα έχει πολύ δύσκολο έργο στη Σερβία την Τετάρτη, αλλά από την άλλη πλευρά όπως έχει φανεί σε αυτά τα δύο παιχνίδια, καμία ομάδα στον όμιλο δεν αποτελεί “φόβητρο” και είναι εφικτό στον όμιλο να μοιραστούν πολλοί βαθμοί.