“Από τις πλέον ασφαλέστερες δραστηριότητες της χώρας το χάντμπολ”

Την άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών ζήτησε με νέα επιστολή της προς τους Υφυπουργούς Αθλητισμού, Πολιτικής Προστασίας, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ.κ. Αυγενάκη, Χαρδαλιά, Μαυρωτά, αλλά και το Υπουργείο Υγείας, η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Σε αυτή η Ομοσπονδία αναφέρει ότι τα χρονικά περιθώρια για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στενεύουν, ότι το κίνητρο για προπονήσεις θα χαθεί σιγά σιγά, αν δεν υπάρχει η προοπτική των αγώνων, ενώ το σημαντικότερο είναι τα στατιστικά που προκύπτουν για την μεταδοτικότητα του covid-19 στο χάντμπολ, η οποία είναι σχεδόν μηδαμινή!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται από την αρχή των προπονήσεων έως σήμερα (περίπου ενάμισης μήνας) έχουν πραγματοποιηθεί 1.988 τεστ στις ομάδες Handball Premier και Α1 Γυναικών και προέκυψαν 5 θετικά κρούσματα.

Το ποσοστό θετικότητας είναι μόλις 0,25%, κάτι που ξεκάθαρα αποδεικνύει ότι το άθλημα είναι μία από τις ασφαλέστερες δραστηριότητες της χώρας.

Τα στοιχεία αυτά μάλιστα έχει στα χέρια της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αφού ενημερώνεται εβδομαδιαίως από την Ομοσπονδία για τους ελέγχους που κάνουν οι ομάδες.

Στην εξειδίκευση των νέων μέτρων για το lockdown στην Αττική, ανακοινώθηκε ότι συνεχίζονται κανονικά οι προπονήσεις για χάντμπολ, υδατοσφαίριση, αλλά και οι αγώνες σε superleague 1,2, basket league και Volleyleague Ανδρών και Γυναικών

Οπότε στην Ομοσπονδία πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην αρχίσουν και τα πρωταθλήματα του χάντμπολ και περιμένουν τα νέα από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή με την ελπίδα ότι αυτή την φορά θα είναι καλά!