“Κάποιοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το πλοίο”

Με μία επιστολή, που δημοσιεύει το e-handball.gr, πέντε αθλητές της Αναγέννησης Άρτας (Θανάσης Παπαδόπουλος, Γιώργος Πίτσιος, Στράτος Χατζηβακαλέλης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Σάββας Κουρουμλίδης), αναφέρονται στην αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Α2 και το Κύπελλο Ελλάδος, στις οικονομικές εκκρεμότητες και τονίζουν ότι “χρησιμοποιήθηκαν” για να διευκολυνθούν αποφάσεις.

Αναλυτικά η επιστολή των πέντε αθλητών:
“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, νιώθουμε την υποχρέωση να αναφέρουμε εδώ και επίσημα πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα, αφενός επειδή προτιμούμε αυτόν τον τρόπο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (πχ Instagram…) και αφετέρου διότι έχουμε ήδη «χρησιμοποιηθεί» για να διευκολυνθούν αποφάσεις που πήραν αυθαίρετα άλλοι.
Φέτος το καλοκαίρι ήρθαμε σε επικοινωνία και συμφωνία με τον κύριο Τσιαντή. Τα δείγματα γραφής του από πέρσι ήταν πολύ καλά, ωστόσο και φέτος οι 4 από τους 5 μας – ο άλλος αθλητής θα πληρωνόταν με το μήνα- προτίμησαν την πληρωμή με τον αγώνα, για να αποφευχθούν σκηνικά που δυστυχώς για άλλη μια φορά επαναλήφθηκαν στην ελληνική χειροσφαίριση. Ο κύριος Τσιαντής συμφώνησε και έτσι ξεκίνησε η φετινή σεζόν.
Το οικονομικό θέμα δε σταμάτησε ποτέ να μας απασχολεί τις 3 αυτές εβδομάδες, καθώς ουδέποτε λάβαμε τα συμφωνημένα ποσά στη συμφωνημένη στιγμή. Παρόλο που δεν είχαμε καμία γραπτή συμφωνία, εμείς προτιμήσαμε να σεβαστούμε τη δική μας πλευρά και να ακολουθήσουμε τις αθλητικές υποχρεώσεις της ομάδας. Παρέστημεν λοιπόν και στους 3 αγώνες της ομάδας μέχρι στιγμής, μην έχοντας πληρωθεί στο ακέραιο, δείχνοντας καλή διάθεση και σεβόμενοι αν μη τι άλλο τις οικονομικές δυσκολίες των καιρών, αλλά και την καινούρια προσπάθεια της ομάδας και της πόλης μετά τη συγχώνευση με τον Πρωτέα.
Κάποιοι κύριοι προτίμησαν να εγκαταλείψουν το πλοίο, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν επίσημα, ειδικά εμάς που απέχουμε 300χλμ από την πόλη της Άρτας. Και έπειτα θριαμβολόγησαν λέγοντας πως δεν απέτυχαν (! ). Ανέφεραν δεδομένα που ίσχυαν από το καλοκαίρι και τις (επίσης γνωστές) οικονομικές μας απαιτήσεις ως λόγους αποχώρησης, γεγονός που υποβιβάζει τη νοημοσύνη μας.
Φαίνεται ότι στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα κάποιοι «ξένοι» σεβάστηκαν την ομάδα περισσότερο από ότι κάποιοι Αρτινοί. Η τιμωρία μας για το οτι ήμασταν εντάξει είναι να περιμένουμε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και αν οι άνθρωποι της Άρτας που δε μας πλήρωσαν είναι καλοί και συγκαταβατικοι, μπορούμε να ψάξουμε για θέση στις ήδη συμπληρωμένες ομάδες.

Θανάσης Παπαδόπουλος, Στράτος Χατζηβακαλέλης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Σάββας Κουρουμλίδης, Γιώργος Πίτσιος”

*Φωτογραφία: artagoal.gr