“Να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο”

αποκλειστικο

Ο Ελευθέριος Κελεπούρης, πρόεδρος του σωματείου του Νηρέα, αναφέρθηκε αποκλειστικά στο e-handball.gr για την αποχώρηση της ομάδας του από το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών:

Διαβάστε εδώ την επίσημη επιστολή αποχώρησης του Νηρέα προς την ΟΧΕ

“Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι η έλλειψη χώρου για τις προπονήσεις και για τους αγώνες, πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον σύλλογο εδώ και τρία χρόνια. Η έδρα του Νηρέα βρίσκεται στον Κολωνό, όπου και υπάρχει ένα μόνο σχολικό γυμναστήριο – γήπεδο, κατάλληλο για τις προπονήσεις της αντρικής ομάδας χάντμπολ όπως και για την ομάδα μπάσκετ.

Στον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος βρίσκεται στο 52ο Γυμνάσιο Αθηνών στον Κολωνό, παραχωρήθηκαν την περίοδο 2018/19 στον Νηρέα από τον Δήμο 8 ώρες, οι τέσσερις από τις οποίες κάλυπταν κάποια μεσημεριανά καθημερινής (Τρίτη και Πέμπτη 3-5 μ.μ.) και Σαββατοκύριακα. Οι αθλητές των αναπτυξιακών τμημάτων κυρίως, με δυσκολία μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δυσχερείς συνθήκες, κάνοντας προπόνηση ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όσο οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές.

Την φετινή σεζόν κανένας υπεύθυνος της δημοτικής αρχής δεν πληροφόρησε την ομάδα εάν μπορεί να έχει στη διάθεσή της το γήπεδο και ποιες μέρες και ώρες, διότι δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια επίσημη απόφαση. Δεδομένου ότι τις τελευταίες μέρες η εντεταλμένη σύμβουλος για το συγκεκριμένο ζήτημα του Δήμου Αθηναίων παραιτήθηκε, η σκυτάλη περνάει στον επόμενο υπεύθυνο, ο οποίος θα λάβει την απόφαση αρχές Δεκεμβρίου.

Αυτήν την στιγμή ένα άλλο αθλητικό σωματείο χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον μοναδικό χώρο που μπορεί να «φιλοξενήσει» τις προπονήσεις του Νηρέα, χωρίς απόφαση του Δήμου. Αυτό το  γεγονός οδήγησε την ομάδα στην αποχώρησή της από το πρωτάθλημα.

Επιπλέον, την οικονομική ενίσχυση που λαμβάνουν τα περισσότερα αθλητικά σωματεία από τις Ακαδημίες τους είναι ένα αδύνατο γεγονός για την ομάδα του Νηρέα, καθώς η έλλειψη χώρου δεν δίνει τη δυνατότητα στον σύλλογο να δημιουργήσει αναπτυξιακά τμήματα. Συνεπώς, ο σύλλογος δεν διαθέτει έσοδα κάτι που δυσκολεύει την πληρωμή προπονήσεων και αγώνων της αντρικής ομάδας”.

Τέλος, παρά την τελική απόφαση του Νηρέα να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών, ο Πρόεδρος του σωματείου επισήμανε ότι θέλει να λύσει το πρόβλημα του γηπέδου, καθώς ο σύλλογος επιθυμεί να ξεκινήσει από την αρχή με νέες και στέρεες βάσεις. Οι παράγοντες, το τεχνικό επιτελείο και οι παίχτες αγαπούν το άθλημα της χειροσφαίρισης και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουν.