“Σοκ, όμως τίποτα δεν πάει χαμένο”

Αναστάτωση προκάλεσε στο άθλημα η ματαίωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων (Κ19) της Αθήνας και άλλων διοργανώσεων από πλευράς Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων Νίκος Γεωργιάδης έκανε… από καρδιάς την παρακάτω ανάρτηση:
“Νοέμβριο του 2017 η ομοσπονδία αναλαμβάνει την διοργάνωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων (Κ19) του 2021. Σχεδόν 40μήνες μετά η παγκόσμια ομοσπονδία λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία μεταξύ άλλων ματαίωσε και τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Όλο αυτό το διάστημα γεννήθηκαν ελπίδες και προσδοκίες. Για να γίνουν πραγματικότητα, ένα σύνολο ανθρώπων έβαλε ισχυρές βάσεις. Οι καλύτεροι νεαροί αθλητές της χώρας πίστεψαν στην προοπτική. Οι οικογένειες τους υποστήριξαν και αυτοί θυσίασαν πολλά από την κοινωνική αλλά και την προσωπική τους ζωή. Ένα επιτελείο ατόμων, απ’ όλες τις ειδικότητες εργάστηκε για να υλοποιηθούν οι προσδοκίες. Οι σύλλογοι και οι σωματειακοί προπονητές στήριξαν. Και φυσικά η ομοσπονδία, που είχε το όραμα και ανέλαβε τη διοργάνωση, υποστήριξε αυτή την προσπάθεια σε καιρούς δύσκολους για τον αθλητισμό.
Σε αυτά τα χρόνια, βρεθήκαμε στο γήπεδο για προπονήσεις, προετοιμασίες και αγώνες, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Εντός και εκτός Ελλάδος. Από το Βορρά μέχρι το Νότο. Έπρεπε να καινοτομήσουμε και να επιστρατεύσουμε φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση για να συμβεί αυτό. Πιστέψαμε στις δυνατότητές μας, χαρήκαμε με την πρόοδο που διαπιστώναμε και το τελευταίο διάστημα προσπαθούσαμε να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της covid-εποχής.
Η απόφαση της ματαίωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αθήνας ήταν ένα ΣΟΚ και δημιουργεί μέσα μας ένα κενό και ένα αίσθημα αδικίας. Σαν πολεμιστές, που δεν θα πολεμήσουμε σε αυτή τη μάχη. Τίποτα, όμως, δεν πάει χαμένο. Μάχες θα υπάρχουν διαρκώς, στη ζωή του καθενός. Η δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα χαθεί. Η ομάδα που δημιουργήθηκε έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Και πολύ σύντομα, οι στόχοι θα έρχονται ο ένας μετά τον άλλο. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Πέφτεις, σηκώνεσαι και συνεχίζεις…”