Σάλος με το τουρνουά χάντμπολ στα κατεχόμενα!

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση τουρνουά χάντμπολ στο ψευδοκράτος που οι Τούρκοι ονομάζουν “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

Το τουρνουά είναι ιδιωτικό και έχει την ονομασία “Famagusta Handball Cup 2020”

Είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί 19-13 Αυγούστου με την συμμετοχή 20 ομάδων από 12 χώρες και 5 Ηπείρους, στην κατηγορία Κ17 αγοριών- κοριτσιών.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή ομάδες από τον Καναδά, την Πολωνία, την Δανία, την Νορβηγία, την Ιταλία, την Παλαιστίνη, την Ινδία, το Πακιστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Νότια Αφρική.

Το χειρότερο είναι πως το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα του φημισμένου Interamnia World Cup, ένα τουρνουά με ιστορία 47 ετών, το οποίο έχει έδρα την Ιταλία και συγκεκριμένα στο Τέραμο.

Μάλιστα οι άνθρωποι του Interamnia World Cup ήταν και ενθουσιασμένοι μετά την επίσκεψη τους στα κατεχόμενα και υποστήριξαν ανοιχτά την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης έβγαλε ανακοίνωση, τονίζοντας πως “έχει προβεί σε όλες τις δέουσες και απαραίτητες ενέργειες σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους κρατικούς και θεσμικούς αρμόδιους φορείς (Υπ. Εξωτερικών, ΚΟΑ, ΚΟΕ) με σκοπό τη τάχιστη επίλυση του”.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Ο πρόεδρος του Interamnia World Cup, κ. Montauti είχε επισκεφτεί τον Οκτώβριο του 2019 τα κατεχόμενα, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του τουρνουά. Ο ίδιος έλαβε πρόσκληση από την ομοσπονδία χάντμπολ του ψευδοκράτους την KKTC, η οποία φυσικά δεν έχει αναγνωριστεί ούτε από την Διεθνή (IHF), ούτε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ (ΕΗF)

Ο ίδιος δήλωσε ότι: “Ήταν μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με όμορφες προοπτικές και μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για ανταλλαγές και συνεργασίες τόσο από αθλητική όσο από κοινωνική άποψη. Το τμήμα των κατεχόμενων έχει κάποιες δυσκολίες από πολιτική σκοπιά και αγωνιζόμαστε να επισημάνουμε και να τονίσουμε την ανεξαρτησία του, χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό και το χάντμπολ“.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χάντμπολ KKTC, Bahadir Ayhan επισήμανε ότι: “Θέλω να προσκαλέσω στη χώρα μας τον ιδρυτή και πρόεδρο του Interamnia, έναν εκπρόσωπο που θα θέλαμε να ξεκινήσει μια συνεργατική σχέση. Ζητάμε από τον Montauti να είναι συνομιλητής με τους τοπικούς και περιφερειακούς θεσμούς για μελλοντικές και κερδοφόρες σχέσεις ευρείας ανταλλαγής που εκτείνονται και σε πανεπιστημιακό επίπεδο”.