Σε νέες ημερομηνίες και οι διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Με ανακοίνωση της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία χάντμπολ ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα των διοργανώσεων της. Μεταξύ άλλων το Παγκόσμιο πρωτάθλημα beach handball που ήταν προγραμματισμένο για τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2020 αναβλήθηκε και θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά και η ανακοίνωση:

«Η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF) παρακολουθεί στενά το ξέσπασμα του COVID-19 και τον αντίκτυπό του στο χάντμπολ παγκοσμίως. Σε όλο τον κόσμο, οι δραστηριότητες χάντμπολ έχουν σταματήσει και είναι αβέβαιο πότε μπορούν να συνεχιστούν. Ανυπομονούμε να έρθει εκείνος ο χρόνος, αλλά μέχρι τότε, όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έφερε το COVID-19.

Η επερχόμενη σεζόν θα είναι δύσκολη για τις Ομοσπονδίες, τα πρωταθλήματα, τους συλλόγους και τους παίκτες και η IHF θα θυμάται πάντα στη λήψη αποφάσεών τους, καθώς και στο γεγονός ότι η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων στο χάντμπολ οι διοργανώσεις είναι ύψιστης σημασίας. Ως εκ τούτου, τα διοικητικά όργανα του IHF έχουν συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του IHF που έχουν ήδη αναβληθεί και τα επερχόμενα γεγονότα.

Η IHF γνωρίζει καλά ότι δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη όλες οι επιθυμίες των διαφόρων ενδιαφερομένων όσον αφορά τις εναλλακτικές ημερομηνίες των επαναπρογραμματισμένων εκδηλώσεων IHF. Επομένως, εκτιμάται ιδιαίτερα η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση.

Τα διοικητικά όργανα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διοργάνωση των επερχόμενων εκδηλώσεων κατά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες τους δεν είναι δυνατή λόγω της τρέχουσας επιδημίας COVID-19. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο ιός αναμένεται να εξαπλωθεί περαιτέρω σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου, η διοργάνωση εκδηλώσεων αυτό το καλοκαίρι δεν αποτελεί επιλογή. Επιπλέον, πολλές ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις για διοργανώσεις IHF το 2020 επηρεάζονται από τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι χώρες τους, εμποδίζοντας τις προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις όπως είχαν προγραμματιστεί.

Επιπλέον, λόγω της αβεβαιότητας ως προς το πότε θα αρθούν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις, δεν είναι εγγυημένο ότι όλες οι ομάδες και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στα εν λόγω γεγονότα.

Οι διοργανώσεις που επαναπρογραμματίστηκαν είναι:

Τόκιο 2020 προκριματικά γυναικών: 19-21 Μαρτίου 2021 σε Ισπανία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο

Τόκιο 2020 προκριματικά ανδρών: 12-14 Μαρτίου 2021 σε Νορβηγία, Γαλλία, Γερμανία

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 2020: 2-13 Δεκεμβρίου 2020 στη Ρουμανία

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 γυναικών: 29 Σεπτεμβρίου – 11 Οκτωβρίου στην Κροατία

Επιπλέον, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα beach handball ανδρών και γυναικών IHF 2020, το οποίο είχε προγραμματιστεί να διοργανωθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2020 στην Ιταλία, αναβλήθηκε και θα μετακινηθεί σε νέα ημερομηνία. Οι νέοι οικοδεσπότες και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εν εύθετο χρόνο. Η IHF βρίσκεται σε επαφή με αρκετές Αραβικές Εθνικές Ομοσπονδίες για να φιλοξενήσει την εκδήλωση και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς και με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών και Νέων, το IHF επιθυμεί να διοργανώσει την εκδήλωση το 2020.

Εκτός από τις προαναφερθείσες διοργανώσεις, η εισαγωγή του IHF Beach Handball Global Tour, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Πολωνία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ταϊλάνδη τον Ιούνιο, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο, έχει αναβληθεί έως το 2021, και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η IHF θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση σχετικά με το COVID-19 ώστε να μπορεί να αντιδρά με τον κατάλληλο και έγκαιρο τρόπο σε οποιεσδήποτε περιστάσεις δεν μπορούμε ακόμη να προβλέψουμε.

Αυτές είναι πρωτοφανείς στιγμές, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι συνεργαζόμενοι, το άθλημά μας θα επιστρέψει πιο ενωμένο και δυνατότερο από πριν.