Σεισμός στην Τουρκία: Παίκτης της Εθνικής ομάδας χάντμπολ και ο γιος του βρέθηκαν νεκροί

Διανύοντας την όγδοη νύχτα ερευνών στα συντρίμμια των δέκα επαρχιών της Τουρκίας, που ισοπεδώθηκαν από τους φονικούς σεισμούς την περασμένη Δευτέρα, τα συναισθήματα χαράς και λύπης, εναλλάσσονται συνεχώς.

Η ύπαρξη ζωής στα χαλάσματα, οκτώ εικοσιτετράωρα μετά την τραγωδία, δίνει ελπίδα και δύναμη στους διασώστες να συνεχίσουν. Ωστόσο, η Τουρκία είναι βυθισμένη στο πένθος και οι νεκροί αυξάνονται κατά χιλιάδες.

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι ο παίκτης της Εθνικής Χάντμπολ Τουρκίας, Τζεμάλ Κιουτάχια (Cemal Kütahya), και ο πεντάχρονος γιος του, Τσινάρ, εντοπίστηκαν νεκροί στα ερείπια του σπιτιού τους στην Αντιόχεια. 

Η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος με ανακοίνωση της εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια.

Αναλυτικά:


«Η 
Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για το θάνατο του αρχηγού της Εθνικής χάντμπολ και Εθνικής Mπιτς Χάντμπολ της Τουρκίας Τζεμάλ Κιουτάχια και του 5χρονου γιου του Τσινάρ.
Όλη η οικογένεια του Κιουτάχια, η σύζυγος του Περίν, τεσσάρων μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, ο γιός τους και η πεθερά του, βρισκόντουσαν στο σπίτι τους στην Αντιόχεια όταν αυτό κατέρρευσε από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα, καθώς και τη Συρία.
Όλες αυτές τις ημέρες τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να τους εντοπίσουν, αλλά δυστυχώς τους ανέσυραν νεκρούς, ενώ ακόμα αναζητούν κάτω από τα ερείπια τη σύζυγο και τη μητέρα της.
Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΧΕ, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, τα στελέχη, οι διεθνείς μας αθλητές, το προσωπικό και το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους, στην Ομοσπονδία Χάντμπολ της Τουρκίας με την οποία υπάρχει πάντα αμοιβαίος σεβασμός, καθώς και στην τελευταία ομάδα του Τζεμάλ Κιουτάχια, Hatay Metropolitan Municipality Sports Club.
Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τον τουρκικό και συριακό λαό και τις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους και τα σπίτια τους και ζουν έναν εφιάλτη δίχως τέλος».