Σκέφτεται αναβολή η ΟΧΕ!

Στις 24/2 το e-handball σας είχε ενημερώσει για την παραίτηση της αθλητικής δικαστή, αλλά και την αποκάλυψη της ίδιας πως η προκάτοχος της όχι μόνο εξέτασε, τα φύλλα αγώνα (μεταξύ αυτών και των περσινών τελικών της Handball Premier), αλλά έκρινε πως δεν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού παραπτώματος σε κανένα από αυτά!
Όπως προέκυψε λοιπόν τα τελευταία 24ωρα παραιτήθηκε και η αναπληρώτρια αθλητική δικαστής, άρα το άθλημα δεν έχει πλέον αθλητική δικαιοσύνη!
Η Ομοσπονδία ενημέρωσε άμεσα, τόσο το πρωτοδικείο Αθηνών, όσο και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ζητώντας άμεσα την συμπλήρωση των θέσεων τακτικού και αναπληρωτή αθλητικού δικαστή, αφού υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και όλα τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η κατάσταση με το θέμα της αθλητικής δικαιοσύνης έχει προβληματίσει αρκετά τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, οι οποίοι σκέφτονται ακόμα και την αναβολή των διοργανώσεων μέχρι να οριστεί νέος αθλητικός δικαστής. Αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί στο προσεχές Δ.Σ., την Δευτέρα.

Και ο Κούγιας απόρησε…

Ακόμη ένα επεισόδιο προστέθηκε στο “σίριαλ” του περσινού τέταρτου τελικού των πλέι οφ, μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ανέθεσε την υπόθεση στον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια με την εντολή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.
Όπως είναι γνωστό, το φύλλο αγώνα του επεισοδιακού τέταρτου τελικού, διαβιβάστηκε άμεσα στην αθλητική δικαστή η οποία παραδόξως έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ώστε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία και το επέστρεψε υπογράφοντάς το, κλείνοντας ουσιαστικά την υπόθεση.

Ακολούθως και αφού η αθλητικής δικαστής παραιτήθηκε από τη θέση της, η ΟΧΕ διαβίβασε εκ νέου το φύλλο αγώνα στην αντικαταστάτρια αθλητική δικαστή, η οποία όμως απάντησε ότι δεν αποτελεί δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο και συνεπώς δεν μπορεί να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση για την οποία απεφάνθη η προκάτοχός της.

Πριν λίγες ημέρες, στην εκπομπή “Sport News” του Action24 φιλοξενήθηκαν ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κωστας Γκαντής και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης. Στη συγκεκριμένη εκπομπή παρενέβη ο Αλέξης Κούγιας και αρχικά επέρριψε ευθύνες στην ΟΧΕ, χωρίς όμως όπως φαίνεται να γνωρίζει ότι η αθλητική δικαστής παρέλαβε το φύλλο αγώνα της συγκεκριμένης αναμέτρησης και το επέστρεψε υπογράφοντάς το, δίχως να κινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον της ΑΕΚ.

Όταν ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, ανέφερε και πάλι το χρονικό όλων των κινήσεων που έγιναν από την πλευρά της Ομοσπονδίας και όσα δεν έγιναν από την πλευρά της Αθλητικής Δικαιοσύνης και ο Αλέξης Κούγιας φάνηκε έκπληκτος.

“Εγώ σας λέω ευθέως ότι θα κάνω όλες τις νόμιμες ενέργειες και θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά. Σε κάθε περίπτωση, αν είναι αλήθεια αυτά που μου λέτε, ότι δηλαδή η κυρία δικαστής, παρόλο που είχε το φύλλο αγώνα στα χέρια της και το οποίο μίλαγε για διακοπή αγώνα, για είσοδο φιλάθλων, για προπηλακισμό παικτών και αυτά όλα σε απευθείας μετάδοση, έκρινε ότι δεν υπάρχει αδίκημα και επέστρεψε το φύλλο αγώνα, τότε έχω να πω ότι οι δικαστές δεν είναι ανεξέλεγκτοι. Και μάλιστα η συγκεκριμένη είναι εξαιρετική δικαστής. Μου κάνει εντύπωση αυτό που μου λέτε”, είπε ο κ. Κούγιας, για να πάρει τη διαβεβαίωση από τον Κώστα Γκαντή ότι για όλα αυτά υπάρχουν έγγραφα, ενώ ιδιαίτερη αξία είχε και το σχόλιο του προέδρου της ΟΧΕ, ότι “δεν αρκεί να ορίζονται αθλητικοί δικαστές, θα πρέπει και να δικάζουν”.

Γκαντής: «Η Ομοσπονδία δεν έχει καμία ευθύνη»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής επεσήμανε για την υπόθεση: «Η Ομοσπονδία δεν έχει καμία ευθύνη. Έκανε όλες τις νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες, αυτές που είναι στην δικαιοδοσία της να κάνει. Απέστειλε εγκαίρως τα φύλλα αγώνα στην προηγούμενη αθλητική δικαστή, η οποία έλαβε γνώση αυτών και θεώρησε πως δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο. Αυτό αποδεικνύεται και από το έγγραφο της νέας αθλητικής δικαστή, όταν επαναπροωθήσαμε τα φύλλα αγώνα για επανεξέταση, ώστε να σιγουρευτούμε ότι δεν πρόκειται περί λάθους ή απροσεξίας. Επίσης έχουμε ενημερώσει το πρωτοδικείο και το υφυπουργείο αθλητισμού για τις παραιτήσεις των αθλητικών δικαστών. Αν είναι δυνατόν να φταίει η οποιαδήποτε διοργανώτρια αρχή για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Δηλαδή τι έπρεπε, να δικάσουμε εμείς;»