Στα θρανία οι παγκόσμιες!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball που κατέκτησαν στο Καζάν τον Ιούλιο του 2018 έφερε στα κορίτσια της Εθνικής Γυναικών ένα ακόμα δώρο, την είσοδο τους άνευ εξετάσεων σε πανεπιστήμια της αρεσκείας τους.

Για τις νεαρότερες κοπέλες ο νόμος το προέβλεπε, αλλά για αυτές που είναι πάνω από 29, χρειάστηκε η συμβολή του πρώην Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού και οι πιέσεις της Ομοσπονδίας για να αλλάξει το όριο ηλικίας στην συγκεκριμένη διάταξη.

Η αρχηγός της Εθνικής, η 46χρονη Βάσω Σκάρα πέρασε στο νηπιαγωγών Ιωαννίνων, Λένα Μούρνου και Ελισάβετ Μάστακα στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΑΠΘ, η Ελένη Ποιμενίδου φυσικοθεραπεία Θεσσαλονίκης, η Άννα Καλοϊδη αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης, η Αποστολίνα Δημητρίου Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Έλενα Κερλίδη διεθνών σπουδών, η Ευγενία Σαμολαδά σπουδάζει ήδη στα ΤΕΦΑΑ, η Μάγδα Κεπεσίδου του χρόνου που θα ολοκληρώσει τις σπουδές της στα ΤΕΦΑΑ θα κάνει το μηχανογραφικό της για την Νομική Αθηνών, ενώ η Νικολίνα Κεπεσίδου ολοκληρώνει φέτος το σχολείο και του χρόνου θα δηλώσει Ψυχολογία ή Νομική.

 

«Το απωθημένο μου»

Η αρχηγός Βάσω Σκάρα μίλησε στο e-handball.gr για αυτή την νέα… πρόκληση: «Μπορώ να πω πως ήταν το απωθημένο μου, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα έστω και στα 46 μου. Με τον υψηλό αθλητισμό που έκανα, είχα ρήξη το βάρος στο χάντμπολ. Είμαι ενθουσιασμένη, ανοίγει ένας νέος κύκλος για όλες μας. Αυτό το Παγκόσμιο έχει αντίκτυπο στις ζωές όλων μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που βοήθησαν στο να αλλάξει η διάταξη, φυσικά τους ανθρώπους της ομοσπονδία μας και τον κ. Συναδινό».