Στη Χαλκίδα ο Πάκο Μπλάθκεθ Γκαρσία

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας Φρανθίσκο Βιδάλ Μπλάθκεθ Γκαρθία, ώστε να κάνει τις απονομές των μεταλλίων και του τροπαίου του EHF European Cup.

O Πάκο Μπλάθκεθ Γκαρθία όπως είναι ευρύτερα γνωστός θα έρθει στην χώρα μας την Κυριακή, λίγο πριν τον δεύτερο τελικό της ΑΕΚ με την Ύσταντς στη Χαλκίδα.

Ο ισχυρός άνδρας του ισπανικού χάντμπολ διατηρεί άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους της ελληνικής ομοσπονδίας, εξάλλου είναι και Αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στην οποία Γενικός Γραμματέας είναι το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης.

Είχε δώσει και το παρών στην 17η Μεσογειάδα Παίδων που φιλοξενήθηκε σε ΟΑΚΑ και Κορυδαλλό τον Φεβρουάριο του 2020, την οποία και κατέκτησαν οι Ισπανοί.

Ο ίδιος επανεκλέχθηκε –σχεδόν ομόφωνα- για 3η φορά Πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι επιτυχίες της Εθνικής Ανδρών (back to bacκ πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018 και το 2020) έχουν αναδείξει την Ισπανία σε μία από τι κορυφαίες δυνάμεις όλων των εποχών στο άθλημα.

Το 2017 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, η θέση του Προέδρου αμείβεται με 110.000 ευρώ ετησίως, χρήματα περισσότερα από αυτά που λαμβάνει ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας!