Η συμφωνία της χρονιάς στο ελληνικό χάντμπολ είναι γεγονός!
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Eθνικής Ανδρών Beach Handball Γιάννης Λαζαρίδης και ο συνεργάτης του Πάνος Γούσιος υπέγραψαν συμβόλαιο τεσσάρων ετών στην Εθνική Βραζιλίας!
Ο Γιάννης Λαζαρίδης είναι στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδος από το 2007, την έχει οδηγήσει σε δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Μισάνο Αντριάτικο- Ιταλία και Oύμαγκ- Κροατία) και μαζί με τον συνεργάτη του στο χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας το 2019, που είναι η μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της.
Ο Γιάννης Λαζαρίδης και ο Πάνος Γούσιος ήταν προσωπική επιλογή του νέου αθλητικού διευθυντή της Εθνικής Βραζιλίας Γκιούλιβερ Ουέλιγκτον Εστέβες, ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Λαζαρίδη, τόσο στον Παναιτωλικό, όσο και στον ΓΑΣ Κιλκίς όπου κατέκτησαν το ασημένιο και το χρυσό μετάλλιο αντίστοιχα, στα European Beach Tour της Φουενγκιρόλα (2011) και της Θεσσαλονίκης (2016).
Φυσικά η σχέση του Γιάννη Λαζαρίδη με τους Βραζιλιάνους παίκτες είναι γνωστή, αφού κατά καιρούς πολλοί διεθνείς έχουν έρθει να αγωνιστούν σε ομάδες που προπονούσε.
H Βραζιλία είναι η κορυφαία ομάδα Beach Handball όλων των εποχών με 5 παγκόσμιους τίτλους, 3 χρυσά σε World Games και ένα χρυσό στα World Beach Games.
Σύμφωνα με πληροφορίες ρόλο στην ομάδα θα έχουν και άλλοι δύο άνθρωποι του ελληνικού Βeach Handball ο παλιός διεθνής τερματοφύλακας Βασίλης Χαραλαμπάκης ως μάνατζερ και ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου ως σύμβουλος επικοινωνίας.
Η ΟΧΕ “πονοκεφαλιάζει” αφού θα πρέπει να αναζητήσει νέους ομοσπονδιακούς για να αναλάβουν τις Εθνικές Ανδρών και Παίδων ενόψει του ΕURO της Βουλγαρίας.
Θερμά συγχαρητήρια από το e-handball στους Έλληνες προπονητές για αυτή την σημαντική στιγμή
Εδώ μπορείτε να δείτε και την επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας