Στον… αέρα ο τελικός του Κυπέλλου

Μετά τα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κορονοϊο και την απόφαση να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών όλες οι αθλητικές συναντήσεις για δύο εβδομάδες, υπάρχει σοβαρή σκέψη να αναβληθεί ο τελικός του κυπέλλου Διομήδης Άργους- ΑΕΚ.

Μάλιστα το ίδιο έπραξε και η ΕΟΠΕ με το φαιναλ φορ του Κυπέλλου Ανδρών που επρόκειτο να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Σύρο.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί 15 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ «Νίκος Γκάλης» και υπό αυτές τις συνθήκες είναι προφανές ότι πηγαίνει στράφι όλο το πλάνο της Ομοσπονδίας για έναν τελικό γιορτή με πολύ κόσμο που θα μπορούσε να αποφέρει εκτός των άλλων και οικονομικά οφέλη.

Το δεδομένο είναι ότι ο τελικός αν διεξαχθεί την Κυριακή δεν θα λάβει χώρα στο συγκεκριμένο γήπεδο, αφού τα χρήματα που απαιτούνται για ενοικίαση, εγκατάσταση- απεγκατάσταση τάραφλεξ κλπ είναι πολλά και πλέον δεν θα υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια.

Από κει και πέρα η αναβολή είναι πολύ πιθανή, αφού ένας τελικός χωρίς κόσμο δεν πρόκειται να ωφελήσει κανέναν και πολύ δε περισσότερο το ίδιο το άθλημα.

Εξάλλου είναι ένα ματς αρκετά σημαντικό και μπορεί να διεξαχθεί οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη σεζόν κριθεί από την διοργανώτρια αρχή ότι θα είναι πραγματικά ένας τελικός- διαφήμιση.

Παράλληλα η ΔΕΠ/ΟΧΕ εφόσον αναβληθεί ο τελικός -σύμφωνα με πληροφορίες- θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μεταφέρει την 21η αγωνιστική από Τετάρτη 18/3 στο Σαββατοκύριακο 14-15/3, για την καλύτερη διευκόλυνση και των σωματείων, αφού πρόκειται και για μια αγωνιστική με πάρα πολλές μετακινήσεις.

Για την οριστική τύχη του τελικού θα αποφασίσει αύριο το Δ.Σ. της ΟΧΕ