Παπακυπριανού: “Δυστυχώς δεν μπορώ να επιστρέψω στην Ελλάδα”

Ο  Γιώργος Παπακυπριανού είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές χειροσφαίρισης της Κύπρου, ο οποίος έχει αγωνισθεί και ξεχωρίσει και στην Ελλάδα. Αυτή την στιγμή αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες του ρόστερ της ομάδας του Παρνασσού Στροβόλου, με το πιο πρόσφατο κατόρθωμα να είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου “Ασπίδα” της Κύπρου.

 

 

Ο Κύπριος χειροσφαιριστής έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του σαν γυμναστής με ειδίκευση στο άθλημα του χάντμπολ. Ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα από πολύ μικρή ηλικία, διαθέτει τεράστιες εμπειρίες στον χώρο και το ταλέντο του ξεχώρισε από τα πρώτα χρόνια ενασχόλησής του με τη χειροσφαίριση.

 

 

Ο ίδιος μιλάει στο e-handball.gr για την πορεία του ως αθλητής του χάντμπολ, τις ένδοξες στιγμές που έζησε αγωνιζόμενος με την ομάδα του ομίλου ΙΕΚ Ξυνή, εάν σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα και για τις διαφορές που σημειώνονται στο Ελληνικό και Κυπριακό χάντμπολ.

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι:

Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου σε ηλικία 12 ετών περίπου. Το χάντμπολ σαν άθλημα με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Σιγά σιγά έβλεπα ότι γίνομαι καλύτερος. Μπήκα κιόλας από νωρίς σε κλιμάκια της Εθνικής. Έτσι παρέμεινα στον χώρο. 

Στην Ελλάδα έπαιξα στην ομάδα του Ομίλου Ξυνή, ένα χρόνο πριν γίνει η ένωση με τον Ολυμπιακό. Στην ΙΕΚ Ξυνή αγωνίστηκαν παίκτες με μεγάλη ιστορία, όπως ο Αλέξης Αλβανός, ο Νίκος Τσιλιμπάρης, ο Παναγιώτης Ιατρούδης, ο οποίος έχτισε το όλο τμήμα μαζί με τον κύριο Πουρνάρα. Ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές που είχα περάσει ποτέ γιατί πήραμε και το πρωτάθλημα. Τεράστια εμπειρία για μένα και σημαντικό γεγονός για την καριέρα μου. Θα το θυμάμαι για πάντα. Παράλληλα, το κλίμα ήταν υπέροχο και με τα παιδιά είχαμε και έχουμε πολύ καλές σχέσεις. 

 

 

Διαφορές του ελληνικού με το κυπριακό χάντμπολ υπάρχουν κυρίως στο θέμα της ανταγωνιστικότητας. Στην Ελλάδα γίνεται καλύτερη δουλειά από την πλευρά των υποδομών αλλά και από τη διοργάνωση του πρωταθλήματος. Οι ομάδες είναι περισσότερες και υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους.”

Στην ερώτηση εάν σκέφτεται να γυρίσει στην Ελλάδα απαντάει ότι:

Στην Ελλάδα δεν σκέφτομαι να ξαναγυρίσω. Είναι δύσκολο για μένα δυστυχώς. Έρχομαι συχνά και βλέπω πολλούς φίλους μου. Για κάποια μετέπειτα πορεία (π.χ. να αναλάβω την ευθύνη ως τεχνικός) δεν ξέρω. Ποτέ μην λες ποτέ όμως, διότι την προηγούμενη φορά που είπα ότι θα φύγω ξαναγύρισα. Οπότε θα αφήσω ανοιχτό το ενδεχόμενο”.

Επίσης επισημαίνει για την κυπριακή ομάδα, τον Παρνασσό Στροβόλου, που αγωνίζεται τώρα ότι:

Ο Παρνασσός δεν ξέρω αν είναι το φαβορί φέτος, καθώς υπάρχουν δυνατοί ανταγωνιστές, και η Ανόρθωση αλλά και το Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο που τα τελευταία χρόνια είναι και πρωταθλητής εκτός της περασμένης χρονιάς. Οι πιθανότητες για τη νίκη του πρωταθλήματος είναι μοιρασμένες. Ο πιο συγκεντρωμένος θα καταφέρει να νικήσει, αφού τα παιχνίδια είναι περισσότερα από άλλες χρονιές. Εκείνος που θα έχει τη δύναμη, σε θέμα ετοιμότητας πιο πολύ, να επικρατήσει στα περισσότερα παιχνίδια θα είναι και ο πρωταθλητής”.

 

 

Τέλος σχολιάζει τον λόγο που απουσιάζει από την Εθνική ομάδα της Κύπρου:

Στην Εθνική ομάδα δεν αγωνίστηκα για τον λόγο ότι είχα ανακοινώσει ότι θα σταματήσω με την Εθνική. Όταν ήμουν στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ακόμη μεγαλύτερη η δυσκολία να πηγαινοέρχομαι συχνά. Πλέον έχω μία ηλικία και η Εθνική χρειάζεται νέα παιδιά που πρέπει να ενταχθούν σε αυτό το κομμάτι, κάτι που έκανε και η Εθνική Ελλάδος και πιστεύω πήγε πολύ καλά. Πάντοτε πρέπει να δίνουμε χώρο σε νέους αθλητές“.