«Τεράστια πρόκριση και mea culpa»

Ο προπονητής της Bianco Monte Δράμας 1986 Σάκης Βαλαβάνης μίλησε στο e-handball.gr για την μεγάλη νίκη και πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση του EHF European Cup αλλά και για το λάθος που έκανε στην τελευταία επίθεση και το οποίο «έσβησαν» – διόρθωσαν οι παίκτες του.

«Πρόκειται για μια τεράστια πρόκριση που συνοδεύτηκε με την παρθενική μας νίκη στην Ευρώπη. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πώς να αντιμετωπίσουμε τους Βόσνιους και είχαμε πίστη πως θα παλέψουμε για την πρόκριση. Βελτιώσαμε την εικόνα της άμυνά μας που έφτασε στα περσινά δεδομένα και ουσιαστικά ήταν αυτή που έδωσε το σύνθημα για την νίκη. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε. Και νιώθω τεράστιο σεβασμό για τους παίκτες μου για την περσινή προσπάθεια αλλά και για την πρόκριση. Ακόμα κι όταν δεν διαχειρίστηκα σωστά την τελευταία φάση που έβαλα επτά παίκτες γηπέδου ενώ είχαμε σκορ πρόκρισης, ήταν εκεί να διορθώσουν το λάθος μου. Οι αθλητές μου κράτησαν το αποτέλεσμα και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Ο Βαλαβάνης αναφέρθηκε και στην Handball Premier που ξεκίνησε  σήμερα, με την δράμα να δίνει τον πρώτο της αγώνα με την επίσης ευρωπαία Πυλαία την ερχόμενη Τετάρτη (22/9).

«Σίγουρα είναι ένα νέο πρωτάθλημα με διαφορετικά ρόστερ από πολλές ομάδες. Ο όμιλος μας θα είναι ανταγωνιστικός. Η απουσία του Ευγένιου Τουνγκελίδη θα μας δυσκολέψει καθώς θα μπουν άμεσα δύο νέοι αθλητές στην περιφέρεια. Πρέπει να βρούμε γρήγορα αυτοματισμούς. Ξεκάθαρα φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου είναι ο ΠΑΟΚ και οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουμε τεράστιες διαφορές γιατί όλες ενισχύθηκαν. Όπλο μας και φέτος θα είναι το σπίτι μας και η άμυνά μας» κατέληξε ο Έλληνας προπονητής.