Το φετινό Euro έσπασε ρεκόρ θεατών

Φέτος το Euro παρακολούθησαν οι περισσότεροι θεατές στατιστικά από κάθε άλλη χρονιά.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο φως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παρακολούθησαν εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Που οφείλεται αυτό το γεγονός;

Ειδικά στις τελευταίες φάσεις του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παρατηρήσαμε εικόνες από γήπεδα ασφυκτικά γεμάτα, υπήρχε κόσμος που παρακολουθούσε από το σπίτι του τα παιχνίδια μέσω της πλατφόρμας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (ehfTV) και μία μεγάλη παρουσία των θεατών στα social media είτε υποστηρίζοντας την ομάδα προτίμησής τους είτε σχολιάζοντας τους αγώνες.

Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους:

  • Περίπου 500.000 φανς είδαν σε ζωντανή μετάδοση τους αγώνες. Συγκεκριμένα 90 διαφορετικοί ραδιοφωνικοί φορείς κάλυψαν τα παιχνίδια, ενώ 1.000.000 άτομα συνολικά μπήκαν στην διαδικτυακή πλατφόρμα της ομοσπονδίας.

Ακόμα, Όσον αφορά τον τελικό, το 1/3 του πληθυσμούς της Κροατίας (1,4 εκατομμύρια) παρακολούθησαν τον αγώνα!

Επίσης, στην αναμέτρηση της Κροατίας με την Γερμανία 7,4 εκατομμύρια φανς μόνο από τις δύο χώρες συντονίστηκαν για να δουν την συγκλονιστική νίκη της Κροατίας.

  • Τα social media της ομοσπονδίας “μεγάλωσαν” κατά 27% (facebook, instagram, twitter και youtube). Οι συνολικές προβολές των βίντεο από τα social έφτασαν τα 12 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου.
  • 20.000 άτομα ψήφισαν για την All-star Team και περισσότερα από 125.000 άτομα κατέβασαν την εφαρμογή της ομοσπονδίας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά διοργανώθηκε τελικός μέσα σε γήπεδο ποδοσφαίρου (Stockholm’s Tele2 Arena).

Παρακολουθήστε το τελευταίο γκολ της Κροατίας ενάντια στην Νορβηγία στον ημιτελικό, για να προσθέσετε μία ακόμη προβολή στις συνολικά 1,4 εκατομμύρια που συγκέντρωσε:

https://www.facebook.com/ehfeuro/videos/639102246835311/

Πηγή εικόνας: ehf-euro.com