Το σύστημα διεξαγωγής του DELO Champions League

Η 28η έκδοση του DELO Champions League θα αρχίσει με την φάση των ομίλων, η οποία θα αποτελείται από δύο ομίλους των οκτώ ομάδων, αλλά η επόμενη φάση των playoffs θα αλλάξει σε νοκ-άουτ. Η σεζόν θα ολοκληρωθεί στη Βουδαπέστη τον Μάιο του 2021.

Όλοι οι αγώνες της σεζόν DELO EHF Champions League 2020/21 θα διεξαχθούν τα Σάββατα και τις Κυριακές. 

Δείτε το νέο σύστημα:

Φάση Ομίλων(13/14 Σεπτεμβρίου 2020 – 13/14 Φεβρουαρίου 2021): 

Οι 16 συμμετέχουσες ομάδες έχουν μοιραστεί σε τέσσερα γκρουπ και θα χωριστούν σε δύο ομίλους στην κλήρωση της επόμενης Τετάρτης (1 Ιουλίου). Σε αυτή τη φάση δεν θα μπορούν να αγωνιστούν ομάδες από την ίδια χώρα.

Κάθε ομάδα θα παίξει εντός έδρας και εκτός έδρας εναντίον και των επτά αντιπάλων ομάδων. Μετά από 14 αγωνιστικές, οι δύο πρώτες ομάδες από δύο γκρουπ θα προκριθούν απευθείας στους προημιτελικούς. Οι ομάδες που θα καταταγούν από τρίτη έως έκτη θέση θα προχωρήσουν στα πλέι οφ, ενώ οι δύο ομάδες της έβδομης και όγδοης θέσης θα αποκλειστούν από τη διοργάνωση. 

Πλέι-οφ (6/7 Μαρτίου – 13/14 Μαρτίου 2021):  

Σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις οι τέσσερις ομάδες από τον πρώτο όμιλο θα αγωνιστούν χιαστί εναντίον των τεσσάρων ομάδων από τον δεύτερο όμιλο. Έτσι η ομάδα που ήταν τρίτη θα αγωνιστεί με την έκτη και η τέταρτη με την πέμπτη. Οι τέσσερις νικητές των πλέι οφ προχωρούν στους προημιτελικούς, βρίσκοντας τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας από τη φάση των ομίλων.

Προημιτελικοί (3/4 Απριλίου – 10/11 Απριλίου 2021):  

Σε αγώνες εντός και εκτός έδρας, καθεμία από τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας από τη φάση των ομίλων θα αγωνιστεί με μία από τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν από τα πλέι οφ. Όπως και τις προηγούμενες σεζόν, οι τέσσερις νικητές του προημιτελικού θα προκρίθηκαν στο DELO EHF FINAL4. Εκεί, ο Α1 θα αγωνιστεί με την 4η ομάδα των play-offs, ο Β1 με την 3η, ο Α2 με την 2η και ο Β2 με την 1η.

DELO EHF FINAL4 (29/30 Μαΐου 2021): 

Το μόνο που δεν θα αλλάξει στη σεζόν 2020/21 είναι το DELO EHF FINAL4: οι τέσσερις ισχυρότερες ομάδες της σεζόν θα συγκεντρωθούν στο Papp Laszlo Arena στη Βουδαπέστη. Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Μαΐου, και η νικήτρια του DELO EHF Champions League 2020/21 θα στεφθεί την Κυριακή 30 Μαΐου.