Τσαβδαρίδης: «Ήταν μια εμπειρία ζωής για τους μικρούς αθλητές μας»

Για τρεις ημέρες, οι παίδες του Δούκα έδωσαν σειρά αγώνων με μεγάλες ομάδες του Ευρωπαϊκού χάντμπολ στο «Medvedi Cup 2020». Η Ρώσικη Chekhovskie Medvedi, η Dragunas από τη Λιθουανία και η RGUOR από την Λευκορωσία βρέθηκαν στο δρόμο του ΑΣΕΔ.

Ο προπονητής παίδων του ΑΣΕ Δούκα, Κώστας Τσαβδαρίδης σχολίασε στο ased2017.wordpress.com ότι: 

«Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, τα μαθαίνεις κάνοντάς τα… Επάνω σε αυτά τα λόγια του Αριστοτέλη σχεδιάζουμε  και έχουμε χτίσει σαν Σύλλογος και ομάδα μια φιλοσοφία. Όταν θέλουμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις πρέπει να πάμε εκεί κοντά, να τις βιώσουμε και να μάθουμε. Είναι το τέταρτο ταξίδι των συγκεκριμένων παιδιών, είναι η τέταρτη  φορά που επιλέγουμε και στοχεύουμε μετά από έναν κύκλο προπονήσεων να έρθουμε σε επαφή με μια μεγάλη σχολή του χάντμπολ, να δοκιμάσουμε και να αξιολογήσουμε». 

Το φημισμένο τουρνουά ολοκληρώθηκε την Τρίτη 25/02 και ο προπονητής τόνισε σχετικά με το τι αποκόμισαν οι  παίκτες του αλλά και το τεχνικό επιτελείο από το τουρνουά, ότι: «Ήταν μια εμπειρία ζωής για τους μικρούς αθλητές μας. Γυρίσαμε γεμάτοι διάθεση για δουλειά με γνώση που να στοχεύουμε και που θέλουμε να πάμε. Ανυπομονούμε να έρθει το Πάσχα που μαζί του θα μας φέρει την επόμενη βιωματική μας εμπειρία. Είναι όμορφο και ελπιδοφόρο ένας Σύλλογος να μας υποστηρίζει σε αυτήν την λογική. Εθελοντές παράγοντες να συμπορεύονται στο ταξίδι μας και οι γονείς των παιδιών να στηρίζουν, να πιστεύουν και να ονειρεύονται μαζί μας. Σε κάθε ταξίδι μας, μαθαίνουμε πως να μαθαίνουμε!!!».

Επίσης ο τεχνικός δήλωσε ότι: «Η συζήτηση με τους αθλητές μου μετά από κάθε μεγάλη εξόρμηση μας είναι ένας πλούτος γνώσεων, απόψεων και εμπειριών που κανένα βιβλίο, βίντεο και προπόνηση δεν θα μπορούσε να τους διδάξει καλύτερα. Άλλωστε την εμπειρία την περπατάς. Ήρθαμε σε επαφή με μια μεγάλη και δυνατή σχολή, την ρωσική. Αντιμετωπίσαμε ομάδες με εκπληκτικά σωματομετρικά χαρακτηριστικά, αλλάξαμε ταχύτητα στο παιχνίδι και τον τρόπο σκέψης, νιώσαμε από πρώτο χέρι τι κάνουμε καλά και τι πρέπει να βελτιώσουμε και όλα αυτά δίπλα στους καλύτερους. Παρακολουθήσαμε σε απόσταση δυο μέτρων μια ομάδα Champion League να προπονείται με έναν ζωντανό θρύλο στο τιμόνι της, τον κ. Vladimir Maksimov».

Πηγή: ased2017.wordpress.com