Ζαραβίνας: Πήραμε πάρα πολλά από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ατομικά και ως ομάδα

Η Ανόρθωση Αμμοχώστου ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη της συμμετοχή στα ευρωπαϊκή γήπεδα με απολογισμό επτά νίκες και τρεις ήττες, αγγίζοντας την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup απέναντι στη σουηδική Ystads. 

Ο προπονητής της κυπριακής ομάδας Γιώργος Ζαραβίνας μίλησε στο e-handball.gr εξηγώντας τους λόγους της επιτυχημένης πορείας της Ανόρθωσης, τα συναισθήματα που τους αφήνει η πρώτη ευρωπαϊκή διαδρομή, αλλά και απαντώντας ποιο ήταν το παιχνίδι που ξεχώρισε. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Ζαραβίνα στο e-handball.gr και την Φωτεινή Κρεμαστιώτη 

 

Νιώσατε ότι αδικηθήκατε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με την Ystads, όταν αντί για 24-23 το σκορ έγινε 25-22, καθώς δόθηκαν βήματα στον σκόρερ Αργυρού και δίλεπτη σε εσάς; 

«Σίγουρα έγινε αδικία. Ήταν ξεκάθαρο ότι παρενέβησαν οι διαιτητές. Υπήρχε αυτό το αίσθημα σε όλη την ομάδα, αλλά το έχουμε αφήσει πίσω μας και προχωράμε να δούμε πρώτα τι δεν κάναμε εμείς σωστά και ύστερα στην επόμενη μέρα που αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις». 

 

Το Final-4 Κυπέλλου και τους τελικούς του πρωταθλήματος. 

«Στις 7-8 Μαΐου είναι το Final-4, όπου αντιμετωπίζουμε τον Παρνασσό Στροβόλου στον δεύτερο ημιτελικό και μετά ξεκινούν οι τελικοί του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παρνασσό στους οποίους προηγούμαστε με 3-0 στις νίκες και θέλουμε άλλες δύο για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα». 

 

Είστε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας σας; 

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί κοιτάξαμε στα μάτια πολλές μεγάλες ομάδες. Η πραγματικότητα είναι ότι σε αυτούς τους θεσμούς δεν μπορείς να προγραμματίσεις από την αρχή. Αν μας έλεγαν βέβαια στο ξεκίνημα της σεζόν ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι εδώ, θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι. Νομίζω ότι πήραμε πάρα πολλά από αυτή τη διαδικασία και οι αθλητές ατομικά, αλλά και η ομάδα ως ομάδα». 

Τι συναισθήματα σας αφήνει αυτή η ευρωπαϊκή διαδρομή;  

«Σίγουρα αισθήματα περηφάνιας και ικανοποίησης γιατί ακολούθησε αρκετός φίλαθλος κόσμος που ασχολείται με το χάντμπολ στην Κύπρο και είχε καιρό να δει μια τέτοια πορεία. Επίσης νιώσαμε ότι δεν ήμασταν μόνοι μας σε αυτή την προσπάθεια που κάναμε στην Ευρώπη και το καταλαβαίναμε σε κάθε αγώνα από το φίλαθλο κοινό της Ανόρθωσης». 

 

Και θα ήταν και διαφορετικά αν μπορούσαν να είναι γεμάτα με κόσμο τα γήπεδα.  

«Ναι, γιατί μιλάμε για μία ομάδα με πάρα πολύ μεγάλη δυναμική. Οι απλοί και οι οργανωμένοι φίλαθλοι αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της Κύπρου. Είναι μια ομάδα που ως γνωστόν συμβολίζει πάρα πολλά πράγματα, ίσως τα πιο σημαντικά στην Κύπρο και γίνεται αντιληπτό πως αν σε αυτή την πορεία είχαμε τον κόσμο μας δίπλα θα ήταν μία τεράστια βοήθεια, είμαστε σίγουροι». 

 

Υπάρχει κάποιο παιχνίδι που ξεχωρίσατε;  

«Από όλα τα παιχνίδια έχουμε να κρατήσουμε θετικά και αρνητικά, αλλά λόγω ιδιαιτεροτήτων το παιχνίδι με την τουρκική Μπεϊκόζ ήταν σίγουρα αυτό με τον μεγαλύτερο συμβολισμό».  

Πού πιστεύετε ότι οφείλεται όλη αυτή η επιτυχημένη πορεία;  

«Οφείλεται στο ότι η ομάδα έκανε κάποιες επιλογές παικτών ώστε να μπορέσει γρήγορα να αποκτήσει ομοιογένεια, λόγω του ότι ήταν παιδιά γνωστά από το παρελθόν και κατά δεύτερον ότι βρέθηκαν στην ομάδα αθλητές οι οποίοι είχαν και υψηλό ατομικό κίνητρο να διακριθούν και να παίξουν καλά». 

 

Τι είναι αυτό που σας αρέσει στην ομάδα σας και την ξεχωρίζει;  

«Νομίζω ότι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Ανόρθωσης είναι πρώτα το κομμάτι της διοίκησης το οποίο εμπνέει πραγματικά όλους τους αθλητές και τους προπονητές και το δεύτερο είναι ότι οι αθλητές κατάφεραν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αναπτύξουν μία σχέση πιο πέρα από επαγγελματική».