ΑΕΣΧ Πυλαίας: Ανανεώσεις, αποχωρήσεις και μεταγραφικοί στόχοι

Πριν ένα χρόνο η Πυλαία ανέβηκε στη Handball Premier με πρώτο στόχο την παραμονή και ο τελικός απολογισμός ήταν υπεράνω προσδοκιών, με την κατάκτηση της έκτης θέσης. Και για τη νέα περίοδο, με τον Πάνο Γούσιο στην τεχνική ηγεσία, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα επιδιώξει μία ανάλογη πορεία έχοντας πλέον σημαντικές εμπειρίες από την περσινή διαδρομή. Αυτή την περίοδο χτίζεται το ρόστερ, με αποχωρήσεις, ανανεώσεις και μεταγραφικούς στόχους

Οι αποχωρήσεις
Δύο εκ των πρωταγωνιστών της περσινής απόλυτα επιτυχημένης σεζόν, φαίνεται ότι δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα της Πυλαίας. Ο λόγος για τον Χρύσανθο Τσαναξίδη και τον Παναγιώτη Αποστολίδη, με τον τελευταίο να κατεβαίνει νότια και να βρίσκεται κοντά στον Ιωνικό. Ο Τσαναξίδης έχει προτάσεις από συλλόγους της Βορείου Ελλάδος και είναι θέμα χρόνου να επιλέξει τον επόμενο προορισμό του.

Οι ανανεώσεις
Μετά τον Γιάννη Καλόμοιρο, που ανανέωσε πρώτος τη συνεργασία με το σωματείο, τη φανέλα της Πυλαίας θα φορέσουν τη νέα χρονιά οι Βασίλης Καβουσανάκης, Γιάννης Αλατσατιανός, Θοδωρής Αντωνιάδης, Γιάννης Καραπαναγιωτίδης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Γιώργος Ανθομελίδης, και Ηλίας Ελέτας.

Καβουσανάκης και Καραπαναγιωτίδης είχαν έρθει πέρσι στην Πυλαία, καθώς ήταν ελεύθεροι από τα σωματεία τους, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από τα “σπλάχνα” του συλλόγου. Κοντά στην ανανέωση βρίσκεται και ο Μπάμπης Ανανιάδης, που δίνει πόντους με την εμπειρία του.

Οι μεταγραφικοί στόχοι
Με δεδομένο ότι στην ομάδα θα παραμείνει και ο Νικόλας Κουκμίσης (δεύτερος σκόρερ της στο περσινό πρωτάθλημα), η Πυλαία θα κινηθεί για την απόκτηση ενός έμπειρου πλέι μέικερ ώστε να καλύψει το κενό του Αποστολίδη. Στο σχεδιασμό της ομάδας σημαντικό ρόλο παίζει και η παραμονή του Μίλος Μάτοβιτς για την κάλυψη της θέσης του δεξιού ίντερ, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν κινήσεις για την απόκτηση νεαρών αθλητών που θα ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ.