Η ομοσπονδία χάντμπολ της Βόρειας Μακεδονίας ζητά από την EHF δίκαιη απόφαση

Η Ομοσπονδία Χάντμπολ της Βόρειας Μακεδονίας με ανακοίνωσή της ζητά απο την EHF να πάρει μία δίκαιη απόφαση για τον δεύτερο τελικό στα Σκόπια που ανέβαλλε με δική της απόφαση [η EHF] , ενώ υποστηρίζει ότι η ΑΕΚ είναι υπεύθυνη για την ματαίωση του αγώνα.

Δεν μας λένε όμως γιατί παραβίασαν τους νόμους της EHF για το ”κόψιμο” των 650 εισιτηρίων και έδωσαν 200 στην ΑΕΚ! όμως και αυτή η παράνομη απόφαση είναι μέσα στα πλαίσια διεξαγωγής του αγώνα, θα πρέπει να ξέρουν οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας χαντμπολ της Β.Μακεδονίας και σε αυτή την παραβίαση κανονισμού στηρίχθηκε η EHF για την ματαίωση του αγώνα!

Η ανακοίνωση:

Η Ομοσπονδία Χάντμπολ της Βόρειας Μακεδονίας με λύπη ενημερώνει το κοινό για το περιστατικό που συνέβη στον χθεσινό αγώνα του τελικού του EHF European Cup, στον οποίο ο εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Αλκαλόιντ, θα αντιμετώπιζε την ελληνική ομάδα, ΑΕΚ, μπροστά σε κοινό στο SC “Boris Trajkovski” στα Σκόπια.

Ο αγώνας δεν διεξήχθη, αφού η ομάδα της ΑΕΚ αρνήθηκε να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η ομοσπονδία, ο λόγος για την απόφαση αυτή της φιλοξενούμενης ομάδας σχετίζεται με τον αριθμό των φιλάθλων από την Ελλάδα που ταξίδεψαν στα Σκόπια και παρά το γεγονός ότι είχαν εγκριθεί 200 εισιτήρια για την φιλοξενούμενη ομάδα, σημαντικός αριθμός φιλάθλων αναζήτησε πρόσβαση στις κερκίδες χωρίς εισιτήρια.

Μετά από περισσότερα από 30 λεπτά αβεβαιότητας και αναμονής, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να αναβάλουν τον αγώνα λόγω της απουσίας μιας ομάδας στο γήπεδο. Με τον τρόπο αυτό, το αθλητικό πνεύμα και το fair play παραβιάστηκαν σοβαρά και το κοινό και το βορειομακεδόνικο χάντμπολ στερήθηκαν έναν πολυαναμενόμενο τελικό.

Η Ομοσπονδία Χάντμπολ της Βόρειας Μακεδονίας καταδικάζει έντονα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία είναι αντίθετη με τους κανόνες και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (EHF). Πιστεύουμε ότι η μη είσοδος της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο αποτελεί ευθεία παραβίαση του αθλητικού κώδικα και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή στη διοργάνωση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της EHF. Από την άποψη αυτή, αναμένουμε από την EHF να λάβει μια δίκαιη απόφαση που θα προστατεύει την ακεραιότητα της διοργάνωσης και τη δίκαιη μεταχείριση των συλλόγων που σέβονται τους κανόνες.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην Αλκαλόιντ, η οποία επέδειξε μέγιστο αθλητικό πνεύμα και επαγγελματική προσέγγιση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι σύλλογοί μας, οι φίλαθλοι και όλοι οι ενδιαφερόμενοι αξίζουν δίκαιη και διαφανή μεταχείριση.

Με σεβασμό,

Ομοσπονδία Χάντμπολ της Βόρειας Μακεδονίας”.