Το πρώτο… μήνυμα το είχε στείλει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τότε που η ΑΕΚ επιβλήθηκε εκτός έδρας με 30-24 και έδειξε στην πράξη ότι τη φετινή χρονιά θέλει έναν τίτλο. Και στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής έπεισε και τους πλέον δύσπιστους για το παραπάνω. Διότι νίκησε και τη Νέα Ιωνία με 26-23, διατηρώντας έτσι τόσο το αήττητο όσο και την πρωτιά στη βαθμολογία της Α1 Γυναικών. Η ομάδα του Βύρωνα Παπαδόπουλου μετράει 8 νίκες σε ισάριθμα ματς και με 16 βαθμούς οδηγεί την κούρσα.
Πραγματικό ντέρμπι ήταν αυτό που φιλοξενήθηκε στο κλειστό της Ν. Ιωνίας, με τις γηπεδούχες να μπαίνουν φορτσάτες και να έχουν σταθερά το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενες σταδιακά ανέβασαν στροφές κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 12-12, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως και με την έναρξη του δευτέρου η Ν. Ιωνία ήταν μπροστά. Τα δεδομένα άλλαξαν από το 45′, οπότε και οι «κιτρινόμαυρες» πήραν τα ηνία και τα διατήρησαν μέχρι το φινάλε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Νέα Ιωνία και ΑΕΚ θα τα… ξαναπούν πολύ σύντομα και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του 1ου γύρου του Κυπέλλου Γυναικών. Η νικήτρια θα προκριθεί στα προημιτελικά.
Τα πεντάλεπτα: 4-2, 7-3, 9-5, 10-7, 11-10, 12-12 (ημχ.), 14-12, 16-15, 18-20, 20-22, 21-24, 23-26.
ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ (Γούσιος): Κεπεσίδου Μ., Σιμόνοβιτς, Μιχαηλίδου, Καραμάνου, Κρνιτς, Γάσπαρη, Μακρή, Φράγκου 3, Γιαννούλια, Κεπεσίδου Ν. 7, Τσάκαλου 4, Γιαννοπούλου, Ρούσσου 2, Νταβίντοβιτς 1, Μυλωνά, Στουγιαννίδου 6.
ΑΕΚ (Παπαδόπουλος): Πυριτίδου, Καρέλα, Βιτκόφσκα, Παναγιωτίδου 4, Γκόμεζ Ρεσέντε 1, Σαμολαδά 2, Ζενέλι 2, Κατσίκα 4, Παζίνιο 2, Σαρκίρη, Μανιά, Μπρούνα Ροντρίγκεζ 5, Γκόμες Ντα Σίλβα 1, Μπαβαρέσκο, Μονίκ Ενρίκε 5.
Διαιτητές: Ζήσης- Χαραλαμπίδης, Παρατηρητής: Αντωνόπουλος, Δίλεπτα:4-5, Πέναλτι:2/3-3/5.

