To … σήκωσε ο ΠΑΟΚ μέσα στην Άρτα!

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον έχριζαν φαβορί του εν λόγω ζευγαριού, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στον τελικό της Άρτας με 26-18 και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2025-26!

Πρόκειται για το 8ο τρόπαιο στην ιστορία του τμήματος μετά από αυτά που προηγήθηκαν το 2014, 2016, 2019, 2020, 2021, 2022 και 2024. Στα 100 χρόνια που συμπληρώνει φέτος ο σύλλογος, οι «ασπρόμαυρες» ήθελαν όσο τίποτα να το… σηκώσουν, όπως κι έγινε. Μια μέρα πριν απέκλεισαν την ΑΕΚ και ακολούθως άνοιξε ο δρόμος για να επιστρέψουν στις επιτυχίες, στον θεσμό, δυο χρόνια μετά. Στον περσινό τελικό της Μίκρας δεν τα κατάφεραν κόντρα στη Νέα Ιωνία, αλλά φέτος τα κορίτσια του Δημήτρη Πελεκίδη πέτυχαν τον στόχο τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικoύ σταδιακά από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κι έπειτα οι «ασπρόμαυρες» ανέβαζαν τη διαφορά που έφτασε μέχρι και στο +9 (24-15). Η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα του Γιάννη Λαζαρίδη το πάλεψε όσο μπορούσε, όμως η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ ήταν δεδομένη και το αποτέλεσμα αναμενόμενο.

Να σημειωθεί ότι με την κατάκτηση του 8ου Κυπέλλου, οι Θεσσαλονικιές ανέβηκαν στη 2η θέση της σχετικής λίστας, μπροστά από τις Νέα Ιωνία και Βέροια 2017 που έχουν 7 κατακτήσεις και πίσω μόνο από την Αναγέννηση Άρτας που έχει 10 τρόπαια.

Πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού αναδείχθηκε η Ολίνα Ανδρίτσου, ούσα και η πρώτη σκόρερ του με 7 τέρματα. Συνολικά στο διήμερο αυτό, του 22ου Final Four πέτυχε 15 γκολ!

Δηλώσεις

Δημήτρης Πελεκίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Δεν ήμασταν καλοί αμυντικά στα πρώτα 15 λεπτά. Βελτιωθήκαμε αισθητά στη συνέχεια και αν δεν είχαμε κάποια άστοχα σουτ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, θα είχαμε κλειδώσει τη νίκη και νωρίτερα. Αυτά τα ματς έχουν πίεση και άγχος. Σίγουρα υπήρχε διαφορά ποιότητας, αλλά και επιλογών. Το βασικό είναι ότι πετύχαμε το στόχο μας. Είναι ο πρώτος τίτλος του συλλόγου στα 100 χρόνια. Η διοργάνωση ήταν άρτια σε μια χαντμπολική πόλη με ζωντανή μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση. Νομίζω το ευχαριστήθηκαν και ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο και οι τηλεθεατές. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για πανηγυρισμούς, από αύριο ξεκινάει η προετοιμασία για το δύσκολο ματς με την Μπούρσα για τα προημιτελικά του European Cup”.

Γιάννης Λαζαρίδης (τεχνικός Αναγέννησης Άρτας): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, ήταν άξια νικήτρια. Εμείς ξεκινήσαμε δυνατά με καλές προσαρμογές στην άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση. Στόχος μας ήταν να μείνουμε κοντά στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κάποια κομβικά λάθη στο α’ ημίχρονο επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πάρει διαφορά 4-5 γκολ, στο β’ μέρος συνεχίσαμε να βγάζουμε άμυνες, αλλά είχαμε κακές επιθετικές επιλογές. Ήμασταν άτολμοι και αργούσαμε να πάρουμε αποφάσεις ακόμα και στο 7-6 που εφαρμόσαμε. Το παιχνίδι κρίθηκε μεταξύ 40-50. Αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια, έδειξαν και στα δύο ματς μαχητικό πνεύμα. Θέλαμε πολύ να πάρουμε το Κύπελλο στην πόλη μας, παρά το γεγονός ότι ξέραμε ότι ήμασταν το αουτσάιντερ. Δεν τα καταφέραμε, αλλά η ομάδα συνεχίζει να έχει όραμα και πλάνο. Βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες σε υψηλό επίπεδο. Το όραμα έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Βασίλης Κρανιώτης, ένας παράγοντας με 40 χρόνια πορείας στο γυναικείο χάντμπολ. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη αυτό το διήμερο, πιστεύω ότι τους κάναμε υπερήφανους με την αγωνιστικότητα που δείξαμε».

Τα πεντάλεπτα: 3-3, 6-5, 10-9, 11-9, 14-10, 15-11 (ημχ), 17-13, 18-14, 20-14, 22-15, 25-17, 26-18.
ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Κερλίδη 1, Ε. Τροχίδου 5, Μεντεσίδου 3, Γκάτζιου 2, Ολζόβα, Σεβδίλη, Μενέζες 1, Ανδρίτσου 7, Γκρμπάσεβιτς 1, Πρέμοβιτς 5, Σελεμίδου 1, Κουλούρη, Μπουράτο, Μιλόγεβιτς, Ντε Αλμέιδα.
ΑΡΤΑ (Λαζαρίδης): Βασίλα, Τσαουσίδου 3, Αμβροσιάδου 3, Σάντος, Νούλα, Καπρινιώτη 1, Σπυριδοπούλου, Σαϊντοβα, Κωστοπούλου 3, Λουξεμπούργκο 3, Σίλβα, Νικολάου, Προκοπίδου 4, Παπακοσμά, Μάγκου, Μάστακα 1.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Τσιάνας, Παρατηρητές: Κατσίκης- Αγγελίδης, Δίλεπτα: 5-3, Πέναλτι: 4/4-4/6.