Για την ανατροπή στη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ

Την ήττα με 36-30 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την Μπούρσα, στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του EHF Εuropean Cup Γυναικών. Κάτι που σημαίνει ότι τα κορίτσια του Δημήτρη Πελεκίδη καλούνται να τα δώσουν όλα ώστε να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση μέσω της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 28 Μαρτίου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τις φιλοξενούμενες που μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 0-3 και 2-5. Οι γηπεδούχες, όμως πολύ γρήγορα έφεραν το ματς στα ίσια και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 7-6. Μέχρι το 22′  η διαφορά ήταν στο ένα με δύο γκολ ώσπου η Μπούρσα ανέβασε στροφές και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το υπέρ της 19-14. Η ανωτερότητά της διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο (30-23, 31-24 στο 51′), με τις «ασπρόμαυρες» παρόλα αυτά να μην τα παρατούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρία λεπτά πριν από το φινάλε κατάφεραν να μειώσουν στα 3 γκολ (33-30), αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα από την τουρκική ομάδα που με τρία γρήγορα γκολ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, έχοντας κατ’ επέκταση το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ έδειξε καλό πρόσωπο, έχοντας σε μεγάλη μέρα την Ανδρίτσου που ήταν η πρώτη σκόρερ του ματς με 9 τέρματα.

Τα πεντάλεπτα: 1-4, 5-5, 9-7, 13-10, 15-12, 19-14 (ημχ.), 21-15, 25-20, 28-21, 30-24, 32-28, 36-30.
ΜΠΟΥΡΣΑ (Ισίκ): Ιμάμογλου, Τουρκιλμάζ 4, Οζέλ 6, Ακαλίν 3, Ακτάι, Μπερφέ, Ίκνεβα 7, Ισικάν 2, Κουντόγκντου, Τσετίν, Κεντιρίτσι 4, Ζύγουρα 1, Γοκντεμίρ 1, Ντα Κόστα 4, Αραούχο 3.
ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Κερλίδη 2, Τροχίδου 1, Μεντεσίδου 3, Γκάτζιου 3, Ολζόβα, Σεβδίλη, Ντε Σόουζα, Ανδρίτσου 9, Γκρμπάσεβιτς 4, Πρέμοβιτς 4, Σελεμίδου, Κουλούρη 2, Μπουράτο, Μιλόγεβιτς 1, Μέντες Ντε Αλμέιδα.
Διαιτητές:Nτάσιτς- Χουσομάνοβιτς (Νορβηγία), Παρατηρητής: Ασγκάροφ (Αζερμπαϊτζάν), Δίλεπτα:3-5, Πέναλτι:4/5-4/7.