«Ζούμε τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας»

Στα πρόσωπα όλων η χαρά ήταν ζωγραφισμένη. Οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του αγώνα στο Λιντζ της Αυστρίας δεν είχαν τελειωμό. Παίκτριες και άπαντες στο τεχνικό επιτελείο πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, με τον Ομοσπονδιακό κόουτς Μενέλαο Δανήλο να τονίζει ότι «είναι μια ιστορική πρόκριση για την Εθνική ομάδα. Σήμερα κάναμε ένα κακό ματς γιατί είχαμε πολύ άγχος. Υπήρχε ένα πολύ μεγάλο διακύβευμα για το γυναικείο χάντμπολ και δυσκολευτήκαμε να το διαχειριστούμε αγωνιστικά. Όμως τα προκριματικά είναι μια μεγάλη σειρά αγώνων και δίκαια προκριθήκαμε. Και μόνο με την εμφάνιση μας με την Ισπανία το αξίζαμε. Ζούμε τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια».

Από την πλευρά της η αρχηγός και διεθνής τερματοφύλακας της Νέας Ιωνίας, Μάγδα Κεπεσίδου είπε: «Κρατάμε τη σπουδαία πρόκριση. Είμαστε πολύ χαρούμενες, ήταν ένα όνειρο από τότε που ξεκινήσαμε στην Εθνική ομάδα. Το 2026 θα μείνει χαραγμένο στην ιστορία. Είναι η χρονιά της Εθνικής Γυναικών. Όλο αυτό το διάστημα μέχρι το EURO θα δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμες 100% σωματικά, αγωνιστικά και πνευματικά».

Με τη σειρά τη διεθνής δεξιά εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Βάσια Γκάζιου σχολίασε ότι «ειλικρινά δεν έχω λόγια. Είμαστε υπερήφανες και χαρούμενες που εκπληρώσαμε το στόχο μας. Ένα μεγάλο όνειρο γίνεται πραγματικότητα, τα δάκρυα μας τρέχουν συνέχεια, είμαστε πολύ συγκινημένες. Αυτές τις στιγμές φυσικά δεν ξεχνάμε την Αγνή (Ζυγούρα) που είναι και αυτή από τις παλαιότερες αθλήτριες. Η πρόκριση ανήκει και στην Αγνή. Την περιμένουμε να επιστρέψει μετά τον τραυματισμό της και να ενισχύσει πάλι την Εθνική μας».