Ιστορία με χρυσά γράμματα συνεχίζει να γράφει η Εθνική Ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες, που διεξάγονται στον Τάραντα! Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε της Πορτογαλίας με 32-30 και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της, έχοντας το προβάδισμα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά έφτασε δύο φορές στο +5 (7-2, 12-7) και παρά το γεγονός ότι στα τελευταία λεπτά οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, οι διεθνείς άντεξαν στην πίεση και στο τέλος οι πανηγυρισμοί για την σπουδαία αυτή νίκη και συνάμα πρόκριση ήταν έξαλλοι από σύσσωμη την ελληνική αποστολή.
Πλέον το τελευταίο εμπόδιο που θα βρει στον δρόμο της η Ελλάδα την Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 21:00 είναι η Αίγυπτος, η οποία με τη σειρά της νίκησε την Αλγερία με 27-25. Το σημαντικό είναι ότι ανεξαρτήτου αποτελέσματος, η Εθνική έχει ήδη εξασφαλίσει το μετάλλιο, που είναι το πρώτο για το ελληνικό χάντμπολ στη διοργάνωση!
ΕΛΛΑΔΑ (Ζαραβίνας): Μπατής 3, Ελευθεριάδης 7, Τζίμπουλας 3, Ταπάντζης, Παγιάτης 7, Κολλύρης, Παπάζογλου 3, Αναστασίου 3, Κυριακίδης, Κουκουλάς 2, Ρούσος , Τζωρτζίνης 2, Παπαντωνόπουλος, Στάθης 2.
Δηλώσεις
Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής): «Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχουμε παίξει μέχρι τώρα τέσσερα παιχνίδια. Ο στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να δώσουμε δυνατά παιχνίδια σε παιδιά που τώρα είναι ένα βήμα πριν να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει και θα έχουμε ακόμη ένα δυνατό παιχνίδι. Οι αθλητές μέσα από αυτά τα παιχνίδια αποκτούν την εμπειρία που πρέπει και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια.. Αντιλαμβάνεστε ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι αφιερωμένη από όλα τα παιδιά στον πρόεδρο μας, τον Κώστα Γκαντή, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα είναι γρήγορα κοντά μας γιατί είναι και μια διοργάνωση που ο ίδιος επέμεινε πάρα πολύ και την πίστευε πολύ. Θα ξεκουραστούμε δύο μέρες και θα προσπαθήσουμε και στον τελικό να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».
Γιώργος Ελευθεριάδης (πλέι μέικερ): «Μια πολύ σημαντική νίκη στον σημερινό ημιτελικό. Είναι ένα πρώτο μετάλλιο για εμάς. Σίγουρα το χαρήκαμε όλοι πολύ και θα το χαρούμε όλη μέρα, παρόλα αυτά έχουμε έναν δύσκολο τελικό μπροστά μας με την Αίγυπτο, που είναι από τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου. Θα κάνουμε την προπόνηση μας αύριο, θα προσαρμοστούμε στον αντίπαλο και θα πάμε να διεκδικήσουμε το χρυσό με τις πιθανότητες που έχουμε. Να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να είμαστε καλοί».
Θανάσης Παπάζογλου (περιφερειακός): «Μετά από ένα απαιτητικό παιχνίδι βγήκαμε νικητές. Πραγματικά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την προσπάθειά της. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι να πετύχουμε τον σκοπό μας και παρά την πίεση της Πορτογαλίας στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να κρατήσουμε και μια ασφαλή διαφορά, να μην ανησυχήσουμε και να φτάσουμε στον τελικό. Αυτή η πρόκριση είναι ιστορική για το άθλημα μας, είναι η πρώτη φορά που προκρινόμαστε σε έναν τελικό Μεσογειακών και θέλουμε να την αφιερώσουμε στον πρόεδρο μας ο οποίος περνάει κάποιες δύσκολες ώρες και φανταζόμαστε ότι είναι μαζί μας, σε όλη την προσπάθειά μας».

