Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιάννης Αρβανίτης σχολιάζει για λογαριασμό του e-handball.gr την 19η αγωνιστική της Handball Premier
Στη Θεσσαλονίκη, έγινε ένα παιχνίδι που ξεκινούσε ως ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι για το ποια ομάδα θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και την ξεκούραση στα play off. Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι θα είχε τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ είχαν αρκετά καλά τρεξίματα, και οι δύο ομάδες είχαν λύσεις από την περιφέρεια, ενώ η μπάλα έφτανε και στην πρώτη γραμμή και γενικά έδειχναν να έχουν καλά οργανωμένο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα πλεονέκτημα, αλλά όχι πολύ ισχυρό. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η λίγο καλύτερη παρουσία του Κοτανίδη που έκανε τη διαφορά.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι εξελίχθηκε εντελώς διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ είχε τον πρώτο λόγο, και απέναντι σε μια βελτιωμένη άμυνα η ΑΕΚ έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει για κανένα λόγο. Δεν έδειξε διάθεση να πάει τη μπάλα στις γωνίες και στα εξτρέμ και έψαξε περισσότερο τον Βραζάλιτσα.
Σε αντίθεση ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες και καλύτερες λύσεις επιθετικά και καλύτερα τρεξίματα. Και ίσως αν ο Ραντούλοβιτς δεν είχε βελτιωθεί στο δεύτερο τριαντάλεπτο να υπήρχε μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ.
Ως συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι δεν έγινε ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη.
Στο ΔΑΪΣ, είχαμε έναν παρόμοιο – σε εξέλιξη – αγώνα όπου ΑΣΕ Δούκα και Διομήδης διεκδικούσαν το πλεονέκτημα έδρας – η μία ομάδα από την άλλη – για να έχουν τον πρώτο λόγο πρόκρισης στα ημιτελικά.
Στο πρώτο μέρος ο Διομήδης έδειξε να μπορεί να ακολουθήσει τον Δούκα. Και οι δύο ομάδες είχαν αξιοπρεπείς άμυνες, καλά τρεξίματα και πήραν γκολ μοιρασμένα από όλες τις θέσεις. Ίσως ο Διομήδης προσπάθησε να πάει τη μπάλα περισσότερο στον Γιόσμου στο πίβοτ, με μεγαλύτερη επιτυχία στο πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δούκας βελτιώθηκε στην άμυνα. Ο Διομήδης έμεινε από λύσεις και είχε βεβιασμένες προσπάθειες να πάει η μπάλα στον πίβοτ. Αντίθετα ο Δούκας συνέχισε να τρέχει και δίκαια κέρδισε με μεγάλη διαφορά.
Γενικά ήταν ένα Σαββατοκύριακο πολύ κρίσιμο. Ο Πανελλήνιος έχασε και την τελευταία πιθανότητα να παλέψει για την παραμονή του στην Handball Premier, με το Καματερό να διεκδικεί δίκαια την θέση του στη μεγάλη κατηγορία.
Η ισοπαλία της Δράμας στη ΧΑΝΘ δείχνει και ότι η Δράμα βρίσκει στο παιχνίδι της απόδοση ομάδας Handball Premier. Έχει αρχίσει να παίρνει βαθμούς που αντίστοιχα στην προηγούμενη παρουσία της δεν είχα καταφέρει.
Ο Φίλιππος είναι μια ομάδα που κάποιες στιγμές κάνει πολύ καλά παιχνίδια, κάποιες στιγμές ψάχνεται.

