Νίκες για Τσεχία, Σλοβενία και εκπληκτική Πορτογαλία

Τσεχία-Λευκορωσία 29:32 (Β’ Όμιλος)

Με όπλο της τον καθηλωτικό αρχηγό της Νίκολα Μπίλικ που σημείωσε 12 τέρματα, η οικοδέσποινα Αυστρία πανηγύρισε σπουδαία νίκη απέναντι στην Τσεχία με σκορ 32-29 και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Με τα γκολ τους στο σημερινό ματς, οι Γιάνκο Μπόζοβιτς και Όντρει Ζράχαλα έφτασαν τα 400 τέρματα με την φανέλα της εθνικής τους ομάδας.

Σλοβενία-Πολωνία 26-23 (ΣΤ’ Όμιλος)

Την δυσκολία τους να βρουν στόχο στα τελειώματά τους πλήρωσαν οι Πολωνοί, οι οποίοι ηττήθηκαν με 26-23 από την Σλοβενία και πλέον θα τα δώσουν όλα απέναντι στην Σουηδία την Κυριακή. Ο Κλέμεν Φέρλιν ήταν πρωταγωνιστής από την πλευρά των νικητών, πραγματοποιώντας 12 επεμβάσεις, ενώ όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, Μάτσκοβσεκ και Μπλαγκότινσεκ σκόραραν αμφότεροι από πέντε γκολ.

Γαλλία-Πορτογαλία 25-28 (Δ’ Όμιλος)

Την μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι στιγμής στο τουρνουά πέτυχε με σπουδαία εμφάνιση η Πορτογαλία, ρίχνοντας στο «καναβάτσο» την Γαλλία, ένα από τα μεγάλα φαβορί για διάκριση σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι Ίβηρες είχαν σε εξαιρετική μέρα του Φεράζ και Σίλβα και πλέον οι πιθανότητές τους για πρόκριση στην επόμενη φάση αυξάνονται δραματικά.