Big Bang και Άγιο Πνεύμα

Διαβάστε εδώ το κείμενο που προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος και παρακάτω την απάντηση στο συγκεκριμένο άρθρο.

Η απάντηση της Ομοσπονδίας:

Αγαπητέ μας άγνωστε, ανεξάρτητε, αντικειμενικέ και έγκριτε δημοσιογράφε Κύριε Θανάση Νικολάου.

Μολονότι δεν σας έχουμε δει ποτέ, σε κανένα αθλητικό χώρο, δεν γνωρίζουμε όχι μόνο την όψη σας, αλλά ούτε καν την δημοσιογραφική- αθλητική σας δράση στην χώρα, διαβάσαμε προσεκτικά το άρθρο/αφήγημα σας…

Σήμερα με αυτή την απαντητική επιστολή γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα σας απονείμουμε μεγάλο παράσημο, αφού κατορθώσατε να κάνετε ένα ολόκληρο άθλημα να ρίξει το βλέμμα του πάνω σας, έστω και για λίγα λεπτά.

Στο άθλημα μας, άγνωστε σε εμάς, αλλά βαθύ γνώστη του αθλητισμού, κύριε Θανάση Νικολάου, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα μέσω των Social Media ένα συγκεκριμένο προφιλ-τρολ που λασπολογεί και συκοφαντεί σε καθημερινή βάση παράγοντες, αθλητές, προπονητές και διαιτητές.

Είναι ένας ανώνυμος υβριστής, το κείμενο του οποίου αναρτήθηκε την Κυριακή 7/6 και συμπτωματικώς έχει ταυτόσημο περιεχόμενο και πολλές όμοιες εκφράσεις με το δικό σας. Εσείς την ταυτόσημη άποψή σας την αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας στις 8/6, σε μία παράξενη προσπάθεια να αποδείξετε ότι η ΟΧΕ είναι μια «αποτυχημένη ομοσπονδία» και «το χάντμπολ το πιο υποανάπτυκτο ομαδικό άθλημα στην χώρα».

Κύριε Θανάση Νικολάου, η μεγαλύτερη αποτυχία μας είναι ότι δεν σας έχουμε γνωρίσει από κοντά, ώστε να γίνουμε κοινωνοί των βαθύτερων γνώσεων και απόψεών σας πάνω στον ελληνικό και τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Ίσως το άθλημά μας να ήταν σε καλύτερη θέση από αυτή που βρίσκεται σήμερα μετά από 43 χρόνια και να μην χρειαζόταν να πνίξουμε τα… δάκρυα μας και την… ντροπή μας, αν σας είχαμε γνωρίσει.

Σερφάροντας στο ανεξάρτητο, έγκριτο και πάρα πολύ ενημερωμένο –ειδικά όταν πλησιάζουν εκλογές στις Ομοσπονδίες και την ΕΟΕ- Sportsfeed.gr, βλέπουμε μία άλλη πτυχή ενός ιδιότυπου νοητικού Big Bang…

Στην κατάταξη των αθλητικών παραγόντων σε κόμματα, παρατάξεις, ιδεολογικο-γεωπολιτικές σφαίρες επιρροής, τα καταφέρνετε ίσως και καλύτερα απ’ ότι στην δημοσιογραφία.

Αγαπητέ κύριε Θανάση Νικολάου, πραγματικά αναρωτιόμαστε ποια ανάγκη σας ώθησε και ποιο… κακό πνεύμα σας κυρίευσε, ώστε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος να ρίξετε το βλέμμα τόσο χαμηλά, στο «υποανάπτυκτο χάντμπολ» και την «αποτυχημένη» Oμοσπονδία μας…

Θέλουμε σε αυτό το σημείο να σας εκμυστηρευτούμε ότι μάλλον το ίδιο… κακό πνεύμα μας χτύπησε και εμάς χθες την πόρτα και μας ανάγκασε να διαβιβάσουμε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το άρθρο σας, το οποίο ταυτίζεται με την ανάρτηση του «Gafas OXE» (ή από χθες «Κafas Lelos OXE»), το οποίο προφίλ- τρολ έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες αρχές από το Δ.Σ. της ΟΧΕ, εδώ και μήνες.

Ευελπιστώντας ότι δεν έχετε καμία σχέση και υποπέσατε σε ένα μικρό, πολύ μικρό λάθος -ίσως λόγω των περιοριστικών μέτρων και τoυ lockdown από την πανδημία- μέσα στην αντικειμενική και κατ’ άλλα αψεγάδιαστη δημοσιογραφική σας πένα, ελπίζουμε να συνεχίσετε να έχετε αυτή την αγάπη προς το άθλημά μας και την Oμοσπονδία μας.

Θα είμαστε στην διάθεσή σας και καθημερινά, αν το επιθυμείτε και να σας βοηθήσουμε να υπερασπιστείτε με πάθος τις Αθάνατες Ολυμπιακές ιδέες.

Αγαπητέ Κύριε Θανάση Νικολάου, σύσσωμο το «υποανάπτυκτο» άθλημά μας και η «αποτυχημένη» Ομοσπονδία μας σας αποτίουν ευσεβάστως τη δέουσα τιμή.

Θα είμαστε σε επαφή. Ελπίζουμε ότι θα τα λέμε συχνότερα, ανεξάρτητε και αντικειμενικέ κύριε Θανάση Νικολάου.

Με εκλογοαθλητικούς χαιρετισμούς,

Το Δ.Σ. της ΟΧΕ