ΑΕΣΧ Πυλαίας: Ο πρωτάρης των ημιτελικών

Με έτος ίδρυσης μόλις το 2014, αν κοιτάξει κανείς πίσω στο χρόνο θα δει ότι ο ΑΕΣΧ Πυλαίας έχει μια αξιοπρόσεκτη πορεία τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε κύπελλο Ελλάδος.

Εμείς σήμερα θα επικεντρωθούμε στο κύπελλο, μιας και αυτό είναι που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον αυτές τις δύο εβδομάδες εν όψει των ημιτελικών.

Δείτε την πορεία του αντιπάλου της στα ημιτελικά εδώ.

Πρόκειται για την τρίτη της συμμετοχή στη διοργάνωση και σαφώς είναι η πιο πετυχημένη. Η αρχή έγινε την αγωνιστική περίοδο 2016-17 όταν βρέθηκε για πρώτη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία. Εκεί στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει το Σεριφάτο Αιγίου (νεοφώτιστο κι αυτό) με 33-27. Στα προημιτελικά αποκλείστηκε από τον Πανελλήνιο με 31.27.

Την επόμενη χρονιά η Πυλαία συμμετέχει στον 2ο όμιλο της Α2 κατηγορίας και δεν θα σημειώσει συμμετοχή στο κύπελλο.

Ακολουθεί η περσινή χρονιά, που η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιστρέφει στην Handball Premier. Στον πρώτο γύρο του κυπέλλου, θα αποκλείσει τον Παπασιδέρη Κορωπίου με 29-24 και στον 2ο γύρο τον Φαίακα Κέρκυρας με 22-19. Στην προημιτελική φάση θα έρθει αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ και θα αποκλειστεί στις λεπτομέρειες με 24-23, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά.

Ίσως τη φετινή χρονιά το κάρμα να τον ήθελε στα ημιτελικά και τελικά τα κατάφερε! Αρχικά απέκλεισε δύσκολα τον Φοίβο με 35-34 και στην επόμενη φάση νίκησε τον Φαίακα Κέρκυρας με 21-20. Μετά από κλήρωση για τα ημιτελικά τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Διομήδη Άργους, αποφεύγοντας ΑΕΚ και Ολυμπιακό που είναι κατά τεκμήριο οι δύο ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος. Έτσι η ομάδα της Πυλαίας ξέρει ότι έχει μια χρυσή ευκαιρία να γράψει ιστορία γι άλλη μια φορά καθώς οι «Λύκοι» είναι ένα αντίπαλος στα μέτρα της. Το σίγουρο είναι πως κρίνοντας από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, οι ημιτελικοί θα είναι συναρπαστικοί και οι πιθανότητες μοιρασμένες.

Το γενικό συμπέρασμα είναι πως η πορεία του ΑΕΣΧ Πυλαίας κάθε χρόνο είναι ανοδική και κάθε χρόνο προσθέτει ένα λιθαράκι.