Απευθείας στο ΕURO 2021 η Εθνική Γυναικών!

Την παρουσία της σε άλλη μια σπουδαία διοργάνωση του Βeach Handball εξασφάλισε σύμφωνα με πληροφορίες η πρωταθλήτρια Κόσμου και Μεσογείου Εθνική Γυναικών.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε την απευθείας πρόκριση στο EURO 2021 όλων των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο της Πεσκάρα το 2020 με την Ελλάδα να έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της ως κάτοχος του τίτλου.

Αυτή θα είναι η έβδομη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα πάρει μέρος η Εθνική Γυναικών, αφού προηγήθηκε το ΕURO 2017, το Παγκόσμιο 2018, το ΕURO 2019, οι Μεσογειακοί Παράκτιοι 2019, τα World Beach Games 2019, ενώ θα ακολουθήσει το Παγκόσμιο του 2020

Όποιες ομάδες δεν θα είναι στο Παγκόσμιο θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους μέσα από προκριματικούς αγώνες που θα διεξαχθούν του χρόνου το καλοκαίρι, μεταξύ αυτών και η Εθνική Ανδρών, η οποία κατέκτησε τον Αύγουστο στην Πάτρα το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Αυτό είναι ένα νέο σύστημα πρόκρισης για το ΕURO Beach Handball, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι έχει αλλάξει επίπεδο. Έως τώρα η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής ήταν αρκετή για την συμμετοχή στην διοργάνωση.