Έτοιμος για την πρόκληση ο Ολυμπιακός

Στην πόλη Κάσελ στην κεντρική Γερμανία, βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής  η αποστολή του Ολυμπιακού για να αντιμετωπίσει αύριο στις 20:00 μία από τις κορυφαίες ομάδες της Μπουντεσλίγκα, την Μέλσουνγκεν.

Έχοντας περάσει δύο γύρους στο EHF Cup οι νταμπλούχοι Ελλάδος ψάχνουν ένα μικρό… θαύμα κόντρα στην Γερμανική ομάδα που έχει περίπου 10πλάσιο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό (7 εκατομμύρια ευρώ) και μία τεράστια δυναμική που πηγάζει από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Άγγελος Τσίλης και Νίκος Νομικός οι οποίοι ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Άρτουρ Καρβάτσκι.  Ο επαναληπτικός με την Μέλσουνγκεν θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 18:00.

Δηλώσεις 

Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Ολυμπιακού): «Είναι ένα ιστορικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, να παίζει απέναντι σε μια τόσο σπουδαία ομάδα, στη Μέκκα του αθλήματος. Μια ομάδα που αγαπάει τους Έλληνες, λόγω των Ελλήνων παικτών που αγωνίστηκαν εκεί και φυσικά του Γρηγόρη Σανίκη που είναι ο συνδετικός κρίκος σήμερα. Λόγω κάποιων απουσιών δεν είμαστε στην κατάσταση που θα θέλαμε αλλά θα παλέψουμε για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας και τον Ολυμπιακό που όλοι γνωρίζουν στην Ευρώπη, λόγω της παρουσίας του σε όλα τα αθλήματα. Πρέπει να αφήσουμε το στίγμα της αγωνιστικότητάς μας».

Γρηγόρης Σανίκης (αριστερός ίντερ Ολυμπιακού): «Γνωρίζουμε ποιον έχουμε αντίπαλο και τη δυναμική της ομάδας του Μέλσουνγεκν. Μια ομάδα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του πιο δυνατού πρωταθλήματος της Ευρώπης. Παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε έρθει εδώ για τουρισμό θα κάνουμε ότι μπορούμε. Περιμένουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και όλα θα κριθούν στο γήπεδο και στη συνέχεια θα κοιτάξουμε τον επαναληπτικό στο Ρέντη, για να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με τη Γερμανική ομάδα».