Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Καραγκιοζίδης

Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γρηγόρης Καραγκιοζίδης, ο οποίος θα υπογράψει για 4 χρόνια έχοντας και υποτροφία.

Πριν από λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί το διαζύγιό του με τον Φαίακα Κέρκυρας, στον οποίο αγωνιζόταν φέτος και το e-handball.gr σας είχε ενημερώσει ότι όδευε προς Κύπρο. Η φετινή χρονιά ήταν ομολογουμένως δύσκολη για τον νεαρό ταλαντούχο αθλητή καθώς το μεγαλύτερο διάστημα υπέφερε από τραυματισμούς στο γόνατο. Πλέον όμως είναι υγιής και μπορεί να κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο θα μπορέσει να συνδυάσει τόσο το χάντμπολ που αγαπά όσο και τις σπουδές του καθώς θα σπουδάσει γυμναστική ακαδημία.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανελλήνιο σε ηλικία 10 ετών και στα 17 του πήρε μεταγραφή για τον Δούκα, στον οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια. Ακολούθησε μια μικρή επιστροφή στον Πανελλήνιο για 6 μήνες και την χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε στον Φαίακα Κέρκυρας.

«Η χρονιά που πέρασε σε συλλογικό επίπεδο ήταν πετυχημένη καθώς η ομάδα πέτυχε το στόχο της που ήταν η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία. Σίγουρα και η πανδημία έφερε μια νέα πραγματικότητα στον αθλητισμό. Όλα ήταν ξαφνικά και αναπάντεχα. Ελπίζω το χάντμπολ να ανταπεξέλθει σε αυτή τη νέα πραγματικότητα και να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν την καραντίνα.  Σε προσωπικό επίπεδο ήταν δύσκολη καθώς έμεινα εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμών στο γόνατο. Πλέον όμως δούλεψα πάρα πολύ και είμαι υγιής», τόνισε αρχικά στο e-handball.gr.

«Βήμα παραπάνω για εμένα η Κύπρος»

Για την μεταγραφή του στην μεγαλόνησο ανέφερε: «Σίγουρα για εμένα η Κύπρος είναι ένα βήμα παραπάνω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Διοικούντες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, αλλά και τον προπονητή της ομάδας Ανδρέα Ανδρέου για την ευκαιρία που μου δίνουν να συνδυάσω σπουδές και χάντμπολ. Από την πλευρά μου θα δώσω το 100% για να πετύχουμε και να έχουμε μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Το Κυπριακό πρωτάθλημα ανεβαίνει διαρκώς και τα βήματα που κάνει είναι σταθερά ανοδικά. Πιστεύω ότι και τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα πιο δυνατό. 

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους Θοδωρή Θέο, Σωτήρη Τοντόροβιτς, Χρήστο Δημήτρουλα, Αλέξανδρο Κοτελίδα και Γιώργο Ζαραβίνα που με βοήθησαν να εξελιχθώ και να αγαπήσω αυτό το άθλημα».