Το νέο σύστημα διεξαγωγής του VELUX EHF Champions League

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση χάντμπολ της Ευρώπης επιστρέφει με ανανεωμένη μορφή, καθώς μειώνεται σε 16 ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων.  

 Η διοργάνωση θα αρχίσει όπως πάντα με τη φάση των ομίλων, μόνο που πλέον θα υπάρχουν δύο όμιλοι απαρτιζόμενοι από 8 ομάδες.

Θα ακολουθήσει η νοκ-άουτ φάση των play-offs, στη συνέχεια τα προημιτελικά και τέλος το Final4 της Κολωνίας.

Οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιούνται Τετάρτες και Πέμπτης, ενώ μόνο το Final4 θα διεξαχθεί Σαββατοκύριακο.

Δείτε το νέο σύστημα: 

Φάση Ομίλων (16/17 Σεπτεμβρίου 2020 – 3/4 Μαρτίου 2021): 

Οι 16 συμμετέχουσες ομάδες έχουν μοιραστεί σε τέσσερα γκρουπ και θα χωριστούν σε δύο ομίλους στην κλήρωση της επόμενης Τετάρτης (1 Ιουλίου). Σε αυτή τη φάση δεν θα μπορούν να αγωνιστούν ομάδες από την ίδια χώρα. 

Κάθε ομάδα θα παίξει εντός έδρας και εκτός έδρας εναντίον και των επτά αντιπάλων ομάδων. Μετά από 14 αγωνιστικές, οι δύο πρώτες ομάδες από δύο γκρουπ θα προκριθούν απευθείας στους προημιτελικούς. Οι ομάδες που θα καταταγούν από τρίτη έως έκτη θέση θα προχωρήσουν στα πλέι οφ, ενώ οι δύο ομάδες της έβδομης και όγδοης θέσης θα αποκλειστούν από τη διοργάνωση. 

Πλέι-οφ (31 Μαρτίου / 1 Απριλίου – 7/8 Απριλίου 2021): 

Σε τέσσερις εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις, οι ομάδες που θα προκριθούν από τον Α όμιλο θα αγωνιστούν εναντίον των ομάδων που προέρχονται από τον Β όμιλο σύμφωνα με αυτό το μοτίβο: A3 vs B6, A4 vs B5, A5 vs B4 και A6 vs B3. Οι τέσσερις νικητές των πλέι οφ προχωρούν στους προημιτελικούς, οι τέσσερις ηττημένοι αποκλείονται. 

Προημιτελικοί (12/13 Μαΐου – 19/20 Μαΐου 2021):

Κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν από τα πλέι οφ θα συναντηθεί με μία από τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας από τη φάση των ομίλων ως εξής:  ο Α1 με τον 4ο των play-offs, ο Β1 με τον 3ο, o A2 με τον 2ο και ο Β2 με τον 1ο.

EHF FINAL4 (12/13 Ιουνίου 2021): 

Η μορφή του Final4 παραμείνει αμετάβλητη και θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο. Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 12 Ιουνίου και ο μεγάλος και μικρός τελικός την Κυριακή 13 Ιουνίου.