Μια… ανάσα από την Μπουντεσλίγκα

Όπως όλα δείχνουν η Ελλάδα θα έχει και πάλι εκπρόσωπο στην Μπουντεσλίγκα, το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, εκτός από τον Σάββα Σάββα που έχει υπογράψει στο Μίντεν και ο Εριφόπουλος ετοιμάζεται για την μεγάλη κατηγορία.

Η Μπίτενχαϊμ νίκησε στην 30η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα-2 την Άουε με 37-29 με τον Παναγιώτη Εριφόπουλο να σκοράρει τρεις φορές.

Έτσι η ομάδα του 25χρονου Έλληνα πίβοτ έφτασε τους 49 πόντους στην 2η θέση της βαθμολογίας και αποσπάστηκαν 8 πόντους από την 3η Λούμπεκ, η οποία ηττήθηκε από την Ρίμπαρ.

Στα εναπομείναντα 8 παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος η Μπίτενχαϊμ χρειάζεται 4 νίκες για να σφραγίσει και μαθηματικά την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια με ελληνικό ενδιαφέρον η Χαμ του Βύρωνα Παπαδόπουλου (4 γκολ) έχασε 28-26 από την Κόμπουργκ και έπεσε στην 7η θέση με 36 πόντους. Η απουσία του έλληνα αριστερού εξτρέμ για πέντε αγωνιστικές λόγω τραυματισμού κόστισε στη Χαμ που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την… κούρσα της ανόδου.

Η Χιλντεσχάιμ των Σάββα, Τζούφρα και Παπαδόπουλου παίζει σήμερα στις 18:00 ένα ματς κομβικό για την παραμονή στην κατηγορία απέναντι στην Ελμπφλορένζ.