Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων: Το δίδυμο των διδύμων

Οι δίδυμοι Γερμανοί διαιτητές Κρίστιαν και Ντάβιντ Χάννες, που σφυρίζουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και ήδη διηύθυναν τον αγώνα Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, συμπληρώνουν εφέτος 17 χρόνια …σφυρίζοντας. Επαιξαν χάντμπολ σε παιδική ηλικία στο Γκούμερσμπαχ έως τα 14 τους και στη συνέχεια στράφηκαν στη διαιτησία.

‘’ Θέλαμε να μείνουμε στο χάντμπολ και κρίναμε ότι ήταν προτιμότερο για εμάς να γίνουμε διαιτητές, άλλωστε, συνεργαζόμαστε πάντα πάρα πολύ καλά, καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον σαν…δίδυμοι και νιώθουμε ότι αλληλοσυμπληρωνόμαστε αλλά και ότι σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα μας, μέσα στο γήπεδο, για να μας υποστηρίξει ‘’ λένε οι αδελφοί Χάννες.
Είναι διεθνείς εδώ και 7 χρόνια, πήραν το σήμα ενώ ήταν 24 ετών. ‘’Λατρεύουμε το χάντμπολ, μας δίνει την ευκαιρία να βρισκόμαστε μαζί, ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο, κάνουμε αυτό που μας αρέσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις ‘’ τονίζουν ο Κρίστιαν και ο Ντάβιντ. Πλέον, ζούν σε άλλες πόλεις.
Ο Κρίστιαν είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και ζεί στο Ντόρτμουντ ενώ ο Ντάβιντ λειτουργεί ως σύμβουλος βιώσιμης ανάπτυξης σε εταιρείες από την  βάση του στην Κολονία. Η απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις, φθάνει τα 95 χιλιόμετρα, η καθημερινότητα τους είναι πιεστική και απαιτητική, ωστόσο από την αγάπη τους για το χάντμπολ, κάθε εβδομάδα είναι μαζί , με κοινό στόχο ‘’ να προσφέρουν στο χάντμπολ και να περάσουν καλά , να ξεφύγουν από την ρουτίνα τους ‘’.
Οι δίδυμοι αδελφοί Χάννες δεν αποτελούν καινοφανή περίπτωση διεθνών διαιτητών χάντμπολ.
Χαρακτηριστική είναι επίσης η παρουσία των δίδυμων Γαλλίδων Σαρλότ και Τζούλι Μποναβεντούρα που παίζουν σε υψηλότατο επίπεδο όπως και των δίδυμων Μολδαβών Αλεξέϊ και Ιγκόρ Κόβαλτσιουκ.