Μπορεί, αλλά όχι έτσι!

Η ομάδα της ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει στη Ρωσία το αποτέλεσμα που ήθελε στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης του Τσάλεντζ Καπ.

Η Ένωση ηττήθηκε 25-21 από την Ντιναμό Βίκτορ και πλέον καλείται να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς του ερχόμενου Σαββάτου (15:00) στο ΟΑΚΑ για να περάσει στα ημιτελικά.

Από την μία πλευρά για το ρόστερ και το επίπεδο της ΑΕΚ, σαφέστατα είναι μια διαφορά διαχειρίσιμη και ανατρέψιμη, αλλά από την άλλη, χρειάζεται μια διαφορετική εικόνα και μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Για ένα ακόμα παιχνίδι την τελευταία εβδομάδα η ΑΕΚ είχε σοβαρά θέματα στην επίθεση και τα 21 γκολ (μόλις 8 στο δεύτερο ημίχρονο) που σημείωσε έχουν αντίκτυπο και ενόψει του επαναληπτικού, αφού είναι λίγα και αν τα ξεπεράσει η Ντιναμό στην Αθήνα, θα χρειάζεται 5 γκολ διαφορά και όχι 4 που ενδεχομένως να αρκούσαν σε άλλη περίπτωση.

Ακόμα και με τέτοια εμφάνιση η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε καλύτερο αποτέλεσμα και αν όχι νίκη ή ισοπαλία, ήταν εφικτό να ηττηθεί με μικρότερη διαφορά, αφού λίγα λεπτά πριν το τέλος το σκορ ήταν 22-21 (με σερί 3-0 από 22-18), αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης και τα λάθη σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν.

Η ΑΕΚ παρότι βρέθηκε πίσω με 6-2 με σερί 5-0 των Ρώσων, κατάφερε να συνέλθει γρήγορα και να ξαναμπεί στο ματς (6-5), ενώ ισοφάρισε 7-7. Στη συνέχεια ανέτρεψε το 11-9 και με σερί 4-0 έφτασε στο 11-13 με τέρματα των Μπάλαζ και Παλεβίτσιους, ενώ το ημίχρονο έληξε 13-13.

Το δεύτερον ημίχρονο δεν ήταν το ίδιο καλό, αφού η Ντιναμό ανέκτησε την πρωτοπορία (19-16) την οποία και δεν ξαναέχασε. Το 22-18 έγινε 22-21 με δύο γκολ του Γιάκομπσεν, αλλά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και με σερί 3-0 οι Ρώσοι πήραν τη νίκη 25-21 και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ειδικότερα για ευρωπαϊκό ματς η μία κίτρινη και τα μηδέν δίλεπτα της Βίκτορ αποτελούν πρωτοτυπία!

 

ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΙΚΤΟΡ- ΑΕΚ 25-21

ΝΤΙΝΑΜΟ (Κλένοφ): Ζαμπολότφσκι, Κριβένκο 8, Μαζούροφ 5, Νεκράσοφ 2, Μακάροφ, Ιλτίνσκι, Μορόζοφ, Χαριτόνοφ 1, Κασάτκιν 2, Τσόκολ, Οτρέζοφ 3, Πασένοφ 2, Γκρότσκι, Βολκόφ 2, Πισενίσνι, Βρατσέβιτς.

ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 2, Νικολαϊδης, Ροζαβόλγκι, Συγγάρης, Μπάλαζ 4, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 1, Μπάγιος, Γιάκομπσεν 5, Παπαδιονυσίου, Δομπρής, Μυλωνάς 5, Αργυρού 1, Παλεβίτσιους 2, Βραζάλιτσα.

Διαιτητές: Καλουτζέροβιτς- Βούγιασιτς (Μαυροβούνιο), Παρατηρητής: Κοτ (Λευκορωσία)

Δίλεπτα:0-5, Πέναλτι: 3/4-0/1