Πριν από περίπου δυο εβδομάδες, στο ίδιο κλειστό, Ν. Ιωνία και ΑΕΚ συναντήθηκαν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, με νικήτρια την «Ένωση».
Κι όπως τότε έτσι και αυτή τη φορά για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Γυναικών η ομάδα του Βύρωνα Παπαδόπουλου επικράτησε με 22-18 και θα είναι στα προημιτελικά του θεσμού. Αντίπαλος της το διήμερο 10-11 Ιανουαρίου ο Άρης Νικαίας, ενώ στο φάιναλ φορ- εφόσον προκριθεί- θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ, σε έναν πρώιμο τελικό!
Όσον αφορά στο ματς με την Ν. Ιωνία, από το 20′ και μετά οι φιλοξενούμενες πήραν τα ηνία και βρέθηκαν να προηγούνται με 7-12. Όμως, στα τρία πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχες έφεραν το ματς στα ίσια (12-12), αλλά η είσοδος της Ρεσέντε από πλευράς ΑΕΚ έφερε πάλι την ομάδα της σε θέση οδηγού. Πολύ γρήγορα η διαφορά άγγιξε ξανά το +5 και λίγο μετά το +6 (14-19, 14-20). Εντυπωσιακή ήταν το δίχως άλλο η τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων» Εντουάρντα Μπαβαρέσκο, με την Βραζιλιάνα να πραγματοποιεί εξαιρετικές και κομβικές αποκρούσεις και να αναδεικνύεται σε MVP της αναμέτρησης.
Τα πεντάλεπτα: 3-3, 5-5, 6-6, 6-9, 7-12, 9-12 (ημχ.), 12-13, 14-15, 14-17, 14-18, 14-20, 18-22.
ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ (Γούσιος): Κεπεσίδου Μ. 1, Σιμόνοβιτς, Παπαδοπούλου Γ., Παπαδόπουλου Αγ., Καραμάνου, Κρνιτς, Γάσπαρη, Μακρή, Φράγκου 1, Κεπεσίδου Ν. 2, Τσάκαλου 5, Γιαννοπούλου, Ρούσου 4, Νταβίντοβιτς 2, Μυλωνά, Στουγιαννίδου 3.
ΑΕΚ (Παπαδόπουλος): Πυριτίδου, Καρέλα, Βιτκόφσκα, Παναγιωτίδου 2, Γκόμεζ Ρεσέντε 3, Σαμολαδά 1, Ζενέλι 5, Κατσίκα, Παϊζίνιο 4, Σαρκιρή, Μανιά, Μπρούνα Ροντρίγκεζ 1, Γκόμεζ Ντα Σίλβα 1, Μπαβαρέσκο, Μονίκ Ενρίκε 5.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος – Πατιός, Παρατηρητές: Μίγκας – Αγγελίδης, Δίλεπτα:5-5, 3/5-2/5.
Παρατηρήσεις: Στο 1ο λεπτό του αγώνα, διακόπηκε για 20’ (είκοσι) λεπτά το παιχνίδι γιατί κόλλησε ο ηλεκτρονικός πίνακας. Ο λόγος που κόλλησε ήταν γιατί υπήρξε διακοπή ρεύματος πριν από τον αγώνα και χάθηκαν όλες οι ρυθμίσεις του ηλεκτρονικού πίνακα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με χειροκίνητα χρονόμετρα των παρατηρητών και με το σκορ να φαίνεται στον ηλεκτρονικό πίνακα. Στο ημίχρονο του αγώνα έγιναν οι απαραίτητες ρυθμίσεις απ΄ το χρονομέτρη και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

