Γύρος των 16 – 4ος όμιλος: Αίγυπτος – Σερβία 26-33

Νίκη-ανάσα που την κρατά «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης  πέτυχε η Σερβία απέναντι στην Αίγυπτο καθώς στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, κέρδισε με 33-26.

Οι Σέρβοι παρουσίασαν ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον χθεσινό αγώνα απέναντι στην Ισλανδία. Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξαν μαχητικότητα και πάθος και δεν άφησαν περιθώριο στην Αίγυπτο παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ. Σε ακόμη ένα παιχνίδι η Αίγυπτος φάνηκε να έχει αρκετά προβλήματα όσον αφορά το αμυντικό της κομμάτι και έμοιαζε να είναι επηρεασμένη και από την απώλεια του Abousalemκαθώς τραυματίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι. Έτσι η Σερβία πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 12-18.

Στο δεύτερο μέρος, οι Βαλκάνιοι συνέχισαν να έχουν το ίδιο καλό πρόσωπο βρίσκοντας λύσεις επιθετικά και έχοντας μια «σφιχτή» άμυνα.  Δεν επέτρεψαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα στους «Φαραώ» να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι καθώς καθ’όλη τη διάρκεια είχαν μια διαφορά ασφαλείας της τάξεως των 5 τερμάτων.  Ο MatejaDodicμε πέναλτι σε νεκρό χρόνο διαμόρφωσε το τελικό 33-26.

Πλέον η Σερβία με αυτή τη νίκη μπήκε στο «κόλπο» της πρόκρισης στην προημιτελική φάση καθώς πλέον έφτασε την Αίγυπτο στους δύο βαθμούς. Οι Αιγύπτιοι από την άλλη, θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στην Ισλανδία έτσι ώστε να φτάσουν τους 4 βαθμούς και να έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Όλα στον όμιλο είναι ανοιχτά, καθώς καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης με το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας να είναι υπαρκτό.

Οι δηλώσεις

Djorde Teodorovic ( προπονητής Σερβίας ) : Παίξαμε πάρα πολύ καλά, με δυναμική άμυνα, πειθαρχία στην επίθεση, φανταστική απόδοση από τον τερματοφύλακα μας. Δεν έχω να πώ τίποτα στους παίκτες μου, όταν αγωνίζονται έτσι. Ολοι βοήθησαν ώστε να φθάσουμε σε αυτή την επιτυχία. Θα προετοιμασθούμε για το ματς με την Ελλάδα και ελπίζω ότι εντέλει θα προκριθούμε εμείς. Η βαθμολογία είναι ρευστή, όλα μπορεί να γίνουν, ωστόσο, πήραμε πόντους και διαφορά τερμάτων. Ας μην είμαστε απόλυτοι ή κατηγορηματικοί γιατί είναι παιδιά και λόγω ηλικίας είναι εύλογο να παρουσιάζουν μεταπτώσεις στην εικόνα τους στη διάρκεια των αγώνων.
Nicola Zecevic ( MVP –αθλητής Σερβίας ) : Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, έγινε από την ομάδα μας μέσα στο γήπεδο ότι είχαμε συμφωνήσει στα αποδυτήρια. Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοση μας. Πάμε για νίκη με την Ελλάδα, γιατί αξίζουμε να περάσουμε στην τελική φάση της διοργάνωσης, να πάμε στη Γερμανία.
Aber Belal ( προπονητής Αιγύπτου ) : Δεν παίξαμε καλά. Η Σερβία κέρδισε δίκαια. Τώρα, πάμε για την νίκη με την Ισλανδία. Μπορούμε να προκριθούμε. Πιστεύω στην ομάδα μου. Όλα θα πάνε καλά.

Τα στατιστικά