Ισλανδία – Ελλάδα: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Όσα ειπώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα Ισλανδία – Ελλάδα 29-28, για τη φάση των “16” του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U21, στο κλειστό του Ρέντη.

Νίκος Γεωργιάδης (προπονητής Εθνικής Ελλάδος): «Αρχικά θέλω να αναφέρω ότι στο τέλος του αγώνα οι αντίπαλοι προπονητές είπαν ότι ήταν πολύ τυχεροί σήμερα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την μεγάλη τους προσπάθεια και για το ότι έφτασαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους Ισλανδούς για τη νίκη τους. Για να κερδίσεις τέτοιους αγώνες, πέρα από την ικανότητα χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Χρειάζεται και λίγο τύχη που σε μας έλειψε σήμερα. Θα καθίσουμε να δούμε το βίντεο του σημερινού αγώνα με ηρεμία και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, αλλά νομίζω ότι δεν πήραμε αυτά που δικαιούμασταν. Ας κρατήσουμε την προσπάθεια, έχει κι άλλα παιχνίδια. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν τα παιδιά. Πάλεψαν προχθές απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο, ήρθε και το αποτέλεσμα σήμερα που τα παιδιά αξίζανε τη νίκη ή να πάρουν κάτι βαθμολογικά. Εύχομαι να αντέξουν τη συνέχεια καθώς τα παιχνίδια είναι δύσκολα και συνεχόμενα».

Ανδρέας Γερουλάνος (αθλητής Εθνικής Ελλάδος): «Πρώτα απ’όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Δώσαμε όλοι το 100% από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Ξέραμε ότι αυτή η νίκη θα μας κρατούσε ζωντανούς για την πρόκριση στην οκτάδα του Παγκοσμίου, αλλά μετά το σημερινό αποτέλεσμα η οκτάδα έχει τελειώσει βαθμολογικά. Τα συναισθήματα είναι πολύ περίεργα, όμως δεν μπορούμε να βάλουμε το κεφάλι κάτω. Είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω γιατί έχουμε κι άλλα παιχνίδια και πρέπει να πάρουμε ό,τι καλύτερο μας αναλογεί. Δείξαμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε ομάδες με τέτοια δυναμικότητα».

Γιάννης Βασιλείου (αθλητής Εθνικής Ελλάδος): «Είμαστε πραγματικά πάρα πολύ απογοητευμένοι. Τα δώσαμε όλα, θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι για όλους εμάς γιατί πραγματικά κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Πολλές φορές όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις. Εμείς πρέπει να δούμε τι κάναμε λάθος στο σημερινό παιχνίδι. Είχαμε μια καλή εικόνα και χθες στο πρώτο μέρος αλλά και σήμερα. Είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας  Συγνώμη στον κόσμο που δεν καταφέραμε να πάρουμε σήμερα μια νίκη και να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Θανάσης Παπάζογλου (αθλητής Εθνικής Ελλάδος): «Νομίζω ότι η ομάδα μετά την ήττα από την Αίγυπτο παρουσιάστηκε έτοιμη να κερδίσει το σημερινό παιχνίδι με την Ισλανδία. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, πήραμε μια διαφορά και πήγαμε στο ημίχρονο με προβάδισμα. Μπήκαμε αποφασισμένοι και στο δεύτερο μέρος, φτάσαμε να κερδίζουμε μέχρι και με τέσσερα γκολ, αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετό καθώς ηττηθήκαμε. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμπαίκτες μου που έδωσαν το 100%. Από εδώ και πέρα κοιτάζουμε το παιχνίδι με την Σερβία γιατί είμαστε σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Benedikt Gunnar Oskarsson (αθλητής Ισλανδίας): »Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά τον αγώνα και σε συνδυασμό με τον αντίπαλο τερματοφύλακα που ήταν πολύ καλός βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Συνεχίσαμε όμως την προσπάθεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν τα παρατήσαμε και στο τέλος όχι μόνο μειώσαμε το σκορ αλλά καταφέραμε να πάρουμε και τη νίκη. Είμαστε χαρούμενοι γι αυτό. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε και να προετοιμαστούμε για το αυριανό παιχνίδι απέναντι στην Αίγυπτο καθώς δεν έχει τελειώσει τίποτα όσον αφορά την πρόκριση».

Einar Andri Einarsson (προπονητής Ισλανδίας): «Πρώτα απ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ελλάδος. Όπως το περίμενα ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα και δύσκολος αντίπαλος για εμάς. Την παρακολουθήσαμε σε όλη την διάρκεια του τουρνουά, την αναλύσαμε. Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, το οποίο στο τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε. Ήταν πολύ κοντά οι δύο ομάδες και στο τέλος και με λίγο τύχη φτάσαμε στη νίκη. Έχω τεράστιο σεβασμό απέναντι στην Ελλάδα, τους παίκτες και τον προπονητή. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε για τον αγώνα με την Αίγυπτο καθώς τίποτα δεν έχει τελειώσει».