Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων: Έσμιξαν οι παλιόφιλοι

Για τρία χρόνια, Αλέξης Αλβανός και Ρόμπερτ  Γκούναρσον ήταν αγαπημένοι συμπαίκτες και πολύ καλοί φίλοι στην Μπουντεσλίγκα.

Αγωνίσθηκαν μαζί στην γερμανική Γκούμερμσμπαχ ( 2006-2009 ) με την οποία κατέκτησαν το EHF Cup το 2009 ενώ έφθασαν το 2007 στην προημιτελική φάση του Champions League.

Ο Αλβανός είχε χάσει τα…ίχνη του Ρόμπερτ Γκούναρσον και όταν είδε στο ρόστερ της Εθνικής Ισλανδίας ότι ο ένας από τους δύο προπονητές της έχει αυτό το επώνυμο, τον αναζήτησε σε πρωϊνό ματς στο Ρέντη ώστε να βεβαιωθεί, καθώς, είναι γνωστό άλλωστε ότι είναι πολλοί χαντμπολικοί με το επώνυμο Γκούναρσον  στη χώρα στη βορειοδυτική άκρη της Ευρώπης.

Ο ενθουσιασμός και των δύο στη συνάντηση τους, ήταν ολοφάνερος και πηγαίος.

Μίλησαν για τα νέα τους, με τον Αλβανό να δέχεται τα συγχαρητήρια του Γκούναρσον για το πρωτάθλημα που κατέκτησε με την ΑΕΚ ενώ ο Ελληνας προπονητής έμαθε για τον Ρόμπερτ, ότι μετά την ολοκλήρωση της σπουδαίας καριέρας του ως πίβοτ ενεργοποιείται στην προπονητική εδώ και 3 χρόνια, αρχικά, σε επίπεδο Ακαδημιών και παράλληλα είναι μαζί με τον Αϊναρσον στον πάγκο της Εθνικής Νέων της Ισλανδίας.

Μόνο βέβαιο, πάντως, ότι τώρα που ξαναβρέθηκαν δεν πρόκειται να χαθούν…

Αλλωστε, αν τους δείτε μαζί ένα από αυτά τα βράδια στην Αθήνα, μην απορήσετε…

Ο ‘’τρομερός Ρόμπερτ’’ ζήτησε από τον Αλέξη να πάνε για μπύρες και εκείνος , αν και είχε προτείνει να συναντηθούν για καφέ, δεν θα του χαλάσει το χατήρι…