«Πετύχαμε τον στόχο μας»

τουτσης

Οι δηλώσεις του προπονητή της ΧΑΝΘ Κώστα Τούτση, μετά την ήττα από τον Φίλιππο με 26-21 στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και την παραμονή της ομάδας στη Handball Premier χωρίς να μπει στη διαδικασία των play out.

«Στις απουσίες που έχουμε τον τελευταίο καιρό προστέθηκε και αυτή του Βασιάδη, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Έτσι, οι επιλογές μας δεν ήταν καλές ειδικά στο κομμάτι της περιφέρειας. Είπαμε με τους αθλητές ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και ζήτησα να είναι απελευθερωμένοι, καθώς δεν υπήρχε η πίεση του αποτελέσματος. Δυστυχώς στο πρώτο μέρος δεν μπήκαμε καλά, ήμασταν νωθροί και αυτό έδωσε το δικαίωμα στο Φίλιππο, που ήταν πιο ισορροπημένος από εμάς, να πάρει μία σημαντική διαφορά. Στο δεύτερο μέρος είχαμε περισσότερη αγωνιστικότητα, κάναμε μία εσωτερική αλλαγή με τον Μπαϊρλή στη θέση του πλέι μέικερ. Πήγε κάπως καλά, μπόρεσε και έδωσε λύσεις. Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο αλλάξαμε την άμυνα, πιέσαμε κάπως περισσότερο και φτάσαμε στα τέσσερα γκολ, αλλά από εκεί και πέρα σε κάποια κρίσιμα σημεία δεν τα καταφέραμε και ο Φίλιππος αναδείχθηκε δίκαια νικητής».

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς, ο προπονητής της ΧΑΝΘ υπογράμμισε ότι «η πορεία μας στο δεύτερο γύρο έπρεπε να ήταν καλύτερη. Ίσως το γεγονός ότι η ομάδα πήρε αρκετούς βαθμούς στον πρώτο γύρο και παράλληλα στο δεύτερο γύρο είχε στην έδρα της τους αγώνες με τις ομάδες που ήταν πιο χαμηλά στη βαθμολογία, μας έκανε να πιστέψουμε ότι είτε με τον εύκολο είτε με τον δύσκολο τρόπο δεν θα κινδυνεύσουμε. Δυστυχώς μπήκαμε σε αυτή την διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά στα δύο κρίσιμα ματς, με Δράμα και Φοίβο στην έδρα μας δεν ηττηθήκαμε, πήραμε δύο ισοπαλίες και καταφέραμε στο τέλος, χωρίς να πιεστούμε ιδιαίτερα, να αποφύγουμε τη διαδικασία των πλέι άουτ, που ήταν και ο βασικός στόχος. Πλέον έχουμε αρκετό χρονικό διάστημα μπροστά μας για να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε ατομικά χαρακτηριστικά των αθλητών, είτε στη φυσική κατάσταση, είτε στο τεχνικοτακτικό κομμάτι, πράγματα τα οποία δεν έχεις τη δυνατότητα να δουλέψεις μέσα στην αγωνιστική σεζόν, όπου υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος. Ελπίζω τα παιδιά να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα και να δουλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε, ώστε να βάλουμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο στην επόμενη χρονιά».